• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Skandinaviska flygbolag storsatsar på snabbt wifi

  Passagerare som flyger med Finnair och SAS kan snart se fram emot en snabb uppkoppling under flygresan. De båda flygbolagen planerar nämligen att utrusta sina flygplansflottor med höghastighets-wifi ombord.

  Skandinaviska flygbolag storsatsar på snabbt wifi
  Finnair och SAS utrustar sina flottor med höghastighetsinternet. Foto: Istock.

  Flera flygbolag har sedan tidigare erbjudit wifi ombord men knappast i de hastigheter som går att få på marken, skriver IT-sajten Ekonomit.

  Nu storsatsar Finnair och SAS på att uppgradera sina kabiner så att deras kunder kommer kunna surfa på nätet när de flyger. Båda två kommer att erbjuda wifi med en hastighet av 12 Mbps eller högre – vilket kommer att göra att man kan streama musik och film under resan. 

  SAS som sedan tidigare erbjudit wifi på sina långdistansflyg till Asien och USA ska nu utrusta samtliga kabiner med den nya wifin. Samtidigt som man gör detta ska man även uppgradera inredningen ombord på flygplanen som trafikerar kort- och medeldistanslinjerna. Satsningen beräknas gå loss på drygt en halv miljard kronor och kommer att inledas sommaren 2017. 

  Finnair, som förra året meddelade att man skulle utrusta sina långdistanslinjer med wifi meddelar nu att man även kommer att installera internet på sina kortdistansplan. Installationen kommer att inledas i maj nästa år och beräknas vara klar sommaren 2018, enligt ett pressmeddelande.

  Wifin på SAS kommer att vara gratis för alla som är medlemmar i kundklubben Eurobonus. (Vilket man kan bli utan kostnad).

  Reser man med Finnair däremot är uppkopplingen endast gratis om flyger i business class eller om man är Plus Gold eller Platinum-kund. Reser man i ekonomi med flygbolaget måste man betala för uppkopplingen.   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!