• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu har du chans att spendera en skräckfylld natt på Draculas slott

  Uthyrningssajten Airbnb lottar ut en natt för två personer i "Draculas slott" i Rumänien. Det finns dock vissa förhållningsregler för de som vinner: Varken vitlök, silverföremål eller kors är tillåtna.

  Nu har du chans att spendera en skräckfylld natt på Draculas slott
  Foto via Airbnb.

  Flygbiljetter till Rumänien och transport med häst och vagn till det kusliga slottet Bran Castle som sägs ha inspirerat den kända skräcknovellen Dracula och som ligger innästlat bland de transsylvaniska bergen. 

  Natten spenderas i sideninklädda kistor men innan det är dags för att gå till sängs väntar en intim middag i skenet av stearinljus i sällskap av Dacre Stoker – släkting till Draculaförfattaren Bram Stoker och vampyrexpert. 

  Foto via Airbnb.

  Tycker du att det låter som en mysig upplevelse? Då kan du tävla med Airbnb som arrangerar skräcknatten. Allt du behöver göra är att beskriva vad du skulle säga till greve Dracula om du träffade honom på slotten. 

  Foto via Airbnb.

  Förutom reglerna som nämns ovan, ombeds gästerna att vara beredda på att det kan finnas fladdermöss i slottet och att greven inte är en fan av "spegel-selfies." Till sist råder strikta instruktioner om att alla gardiner måste dras för innan soluppgången. 

  Och just det, datumet för tillställningen är så klart Halloween (31 oktober).