• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nya generationen SAS-plan – mindre klimatpåverkan och snabbt wi-fi

  Igår visade SAS upp sitt nya flygplan – Airbus A320neo för första gången. De nya planen är både tystare och mer bränsleeffektiva och kommer att trafikera SAS kort- och medeldistanslinjer.

  Nya generationen SAS-plan – mindre klimatpåverkan och snabbt wi-fi

  En ny kabininredning som går i grått och ljusblått, mood lights som regleras efter tiden på dygnet och ett USB-uttag för varje säte är några av nyheterna på SAS nya flygplansmodell.

  Totalt kommer SAS att utöka sin flotta med 30 nya plan av neo-modellen. Ytterligare tre plan levereras under året och därefter sker leveranser löpande till och med 2019.

  Tack vare ny teknik och större motorer är modellen 15 procent mer bränsleeffektiv jämfört med dagens A320. Bullernivån kommer också att reduceras med cirka 50 procent. 

  Vid slutet av 2017 kommer de nya kabinerna att utrustas med wi-fi med surfhastigheter på 12 mbit per passagerare. Något som gör det möjligt att streama musik och film med samma hastighet som man gör nere på marken. 

  Det första flygplanet har döpts till Sol Viking och kommer att göra sin premiärflygning från Arlanda till Köpenhamn idag onsdag den 26 oktober.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!