• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Premiär för världens längsta flygrutt

  Världens längsta flygrutt har öppnat. Den nya rekordlinjen med Qatar Airways går mellan Auckland i Nya Zeeland och Qatars huvudstad Doha.

  Premiär för världens längsta flygrutt
  Ett Qatar Airways-plan av modellen Boeing 777-200LR. Foto: Darren Koch via Wikimedia/GFDL.

  Premiärflyget landade i Auckland på söndagen klockan 7:25 lokal tid efter en flygtid på 16 timmar och 23 minuter. Resan som gick med en Boeing 777-200LR med plats för 259 passagerare tillryggalade en sträcka på cirka 14 535 kilometer.

  I enlighet med internationella traditioner för premiärflygningar möttes Qatar Airways-planet av en välkomstdusch från vattenkanoner efter att det landat på flygplatsen i Auckland, enligt The Guardian.

  På ditvägen landade planet fem minuter före utsatt tid. Tillbakavägen förväntas dock ta ännu längre tid på grund av vindriktningarna, enligt Ny Teknik. 17 timmar och 30 minuter för att vara exakt.

  På premiärturen serverades 1 100 koppar kaffe och 1 036 mål mat. Biljetter i ekonomiklass kostade från 11 530 kronor. Foto: Google Maps.

  Tidigare fanns en ännu längre flygrutt som gick mellan Singapore och Newark i USA. Rutten som lades ner 2013 flögs av Singapore Airlines, tog cirka 19 timmar och tillryggalade en sträcka på 15 300 kilometer, enligt The Guardian. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!