• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tre nya direktlinjer från Malmö till Medelhavet

  Kreta, Palma de Mallorca och Malaga. Sommaren 2018 får sydsvenskar ännu fler möjligheter att ta sig till varmare breddgrader.

  Tre nya direktlinjer från Malmö till Medelhavet
  Chania, Kreta. Foto: Istock.

  Den internationella reguljära flygtrafiken till och från Malmö Airport har under de senaste två åren primärt ökat inom Östeuropa. Nu kompletteras flygplatsens utbud med tre sydeuropeiska destinationer när SAS och Primera lanserar nya utrikeslinjer. 

  Från och med mars börjar SAS flyga till Malaga och spanska solkusten med en avgång i veckan fram till maj och sedan tre avgångar i juli och två avgångar i veckan under augusti. Det köpenhamnbaserade flygbolaget Primera Air drar i sin tur igång två nya direktlinjer som startar i maj. Från Malmö kommer flyget att gå till Chania på Kreta och Palma på Mallorca med en avgång i veckan vardera. 

  De nya linjerna hoppas även ge fler besökare till Skåne. 

  – Det internationella intresset för Skåne ökar för varje dag med företagsetableringar, internationella besökare och stora internationella evenemang. Allt ökar behovet av nya flyglinjer. Det är därför glädjande att både SAS och Primeras nya direktlinjer även bidrar till en ökad tillgänglighet till Skåne, säger Pia Jönsson Rajgård, VD för Tourism in Skåne AB i ett pressmeddelande från Swedavia. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!