• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gucci öppnar restaurang – med varmkorv på menyn

  Gucci har byggt om sitt museum i den italienska staden Florens. I dagarna öppnade det nya komplexet Gucci Garden upp för gäster på nytt. Här kan gäster shoppa, äta och ta del av lyxklädmärkets långa och glamourösa historia.

  Gucci öppnar restaurang – med varmkorv på menyn
  Gucci öppnar restaurang i modemeckat Florens. Foto: Gucci.

  Komplexet ligger bredvid Florens stadshus på torget Piazza della Signoria och rymmer utställningar, en boutique-shop med exklusiva varor som inte går att få tag på någon annanstans och en fine dining-restaurang med namnet Gucci Osteria som spås bli en av Florence mest hypade restauranger. Det skriver Business Insider.

  Foto: Gucci

  Foto: Gucci

  Bakom menyn, som har flera influenser från street food, står den hyllade kocken Massimo Bottura, som är känd bland annat från Netflix-serien Chef's Table. Förutom Gucci Osteria står Bottura även bakom den trestjärnigt Michelinbelönade restaurangen Osteria Francescana i den italienska staden Modena.

  Foto: Gucci

  Foto: Gucci

  Till skillnad från prislapparna på varumärkets kläder är prisnivån på menyn mer rimlig. För en tortellini med parmesansås går man back 20 euro (cirka 196 kronor) och beställer man in en burgare eller korv med bröd får man punga ut med 15 euro, som motsvarar ungefär 150 kronor. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!