• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ryanair ändrar reglerna för handbagage – igen

  I ett försök att få bukt med försenade flyg stoppar flygbolaget gratis incheckning av handbagage på upp till 10 kilo. De nya reglerna börjar gälla den 1 november 2018.

  Ryanair ändrar reglerna för handbagage – igen
  Foto: istock.

  Så sent som i januari i år ändrade lågprisbolaget sina regler för handbagage. Innan fick resenärer ta med sig två väskor gratis in i kabinen – en medelstor väska på upp till 10 kg och en mindre väska. 

  Men med de nya reglerna blev man tvungen att köpa prioriterad ombordstigning för att ha med sig två väskor. Den medelstora väskan fick man annars lov att checka in vid gaten, dock utan extra kostnad. Anledningen, enligt flygbolaget, var att för många passagerare tar med sig dubbla och för stora handbagage, vilket i sin tur leder till förseningar. 

  De nya reglerna hjälpte dock inte mot flygbolagets problem med förseningar. Därför stramar man åt reglerna på nytt. Från och med den 1 november 2018 kommer passagerare även behöva betala för incheckningen av 10-kilosväskor. En mindre väska i kabinen är fortfarande gratis. Det skriver Ryanair i ett pressmeddelande.

  Precis som tidigare går det att ta med sig två väskor in i kabinen om man köper ett prioriteringspass till en kostnad av 6 euro. Hur många passagerare som kan köpa ett sådant pass är begränsat. 

  Att checka in ett bagage på 10 kilo kommer kosta 8 euro. Väskor upp till 20 kg kostar fortfarande 25 euro att checka in.