• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu blir det lättare att resa till Sankta Helena – avlägsen vulkanö i Atlanten

  Drygt 200 mil från Afrikas kust hägrar Sankta Helena – en av världens mest isolerade öar. Fram till 2017 var det enda sättet att ta sig hit med en sex dagars lång kryssning från Kapstaden.

  Nu blir det lättare att resa till Sankta Helena – avlägsen vulkanö i Atlanten
  Vulkanön Sankta Helena är en del i Storbritanniens utomeuropeiska territorier. Foto: Rosn123/Getty Images.

  I oktober 2017 invigdes den första kommersiella flyglinjen till ön, en stor glädje för både turister och de drygt 4300 invånarna som bor där. Då gick flyget med bolaget SA Link en gång i veckan från Johannesburg, Sydafrika.

  Mellan december 2018 och april 2019 inför flygbolaget ytterligare två avgångar i veckan. Det skriver Lonely Planet, som även noterar att perioden sammanfaller med den bästa tiden att besöka Sankta Helena för en chans att snorkla med migrerande valhajar. Självklart på respektabelt avstånd. 

  Huvudgatan i Jamestown, Sankta Helenas huvudstad. Foto: Rosn123

  Förutom chans att ta del av ett spektakulärt marint djurliv finns även rik historia (Napoleon Bonaparte levde ut sina sista dagar här efter en landsförvisning), dramatiska vandringsstigar och orörd natur. Djur- och naturälskaren borde även lockas av öns fauna och flora ovanför vattenlinjen. Drygt 200 endemiska arter har registrerats på ön, ett resultat lång isolering från omvärlden.  

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!