• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 2019 kan du resa till Titanics vrak på havsbotten

  Har du drömt om att besöka Titanics vrak? I år kan drömmen bli verklighet – såvida du är beredd att betala nästan en miljon.

  2019 kan du resa till Titanics vrak på havsbotten
  Det har snart gått 107 år sedan Titanic sjönk. I år blir det möjligt att besöka vraket från havsbotten. Foto: Blue Marble Private

  Den 10 april har det gått 107 år sedan RMS Titanic seglade iväg från Southampton, England. Fyra dagar senare kolliderade skeppet med ett isberg och sjönk.

  I år blir det möjligt att resa till Titanics vrak på havsbotten. Sex stycken 11-dagarsexpeditioner planeras och de som får följa med på färden är forskare men också vanliga medborgare över 18 år, skriver Lonely Planet

  Resan kommer att ske med ubåtar som är specialbyggda för det extrema djupet och båtarna avgår från St. Johns i Newfoundland, östra Kanada. Det kommer att finnas experter med på varje expedition och färden ner till vraket förväntas ta sju timmar. 

  Men att följa med på detta äventyr blir dyrt. Biljettpriset ligger nämligen på 950 000 kronor. Det motsvarar dock värdet av en förstaklassbiljett när Titanic seglade iväg på den första och enda resan år 1912.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!