• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hurtigruten expanderar – snart går turer till Alaska

  Från och med sommaren 2020 kan Hurtigrutens gäster utforska Alaska ombord på det nya, hybriddrivna fartyget MS Roald Amundsen.

  Hurtigruten expanderar – snart går turer till Alaska
  Det nya, hybriddrivna fartyget MS Roald Amundsen. Foto: Hurtigruten

  Att åka mellan Bergen och Kirkenes i Norge har sedan länge varit Hurtigrutens klassiska tur. Men från och med sommaren 2020 expanderar båtlinjen. Då börjar de nämligen anordna turer till Alaska. 

   – Alaska är en perfekt matchning för Hurtigrutens expeditionskryssningskoncept. Vi kommer att kryssa där de stora skeppen inte kan ta dig, och ta dig på en upplevelse långt utöver det vanliga, säger Hurtigrutens vd, Daniel Skjeldam, i ett pressmeddelande.

  Resorna kommer att vara mellan 8-18 dagar långa och det är det nya fartyget MS Roald Amundsen som tar dig runt. Det hybriddrivna fartyget är utrustat med innovativ grön teknik. MS Roald Amundsen erbjuder dessutom lyxiga miljöer och ombord finns ett expeditionsteam bestående av biologer, geologer, historiker, geografer och aktivitetsguider. 

  – Föreställ dig kajakpaddling i orörda vatten, att få vandra genom orörd vildmark och att få se björnar, valar eller örnar. För att sedan återvända till komforten på ett kryssningsfartyg som är grönare än något annat fartyg du har upplevt, säger Daniel Skjeldam.

  Snart kan du utforska Alaskas glaciärer och vildmark ombord på ett av Hurtigrutens fartyg. Foto: Getty Images/Hurtigruten

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!