• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nytt direktflyg mellan Göteborg och franska Lyon

  Staden Lyon brukar kallas för Frankrikes gastronomiska huvudstad. Från och med den 4 mars kan du resa dit från Göteborg med flygbolaget BRA.

  Nytt direktflyg mellan Göteborg och franska Lyon
  Foto: Yanis Ourabah/Getty Images

  I mars börjar BRA flyga från Göteborg Landvetter till franska mathuvudstaden Lyon. Flyget kommer att avgå på måndagar och torsdagar. 

  – Lyon är en stark storstadsregion i Frankrike och har många likheter med Göteborg, storleksmässigt och med stort inslag av fordonsindustri. Flyglinjen är viktig för näringslivet i Göteborgsregionen och underlättar för våra affärsresenärer. För privatresenärer blir det även smidigare att ta sig till en kulturellt och gastronomiskt intressant stad i närheten av Alperna, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i ett pressmeddelande

  Lyon erbjuder inte enbart god mat och storstadspuls – staden ligger också nära några av Alpernas populära skidorter som Val Morel, La Grave och Les Deux Alps. 

  Jim Hofverberg, kommunikationschef för BRA, tror att Lyon kommer att bli ett populärt resmål. 

  – Vi tror att superheta halvdoldisen Lyon kommer att locka många väl beresta och matintresserade svenskar eftersom det ligger mitt bland de bästa vindistrikten och är det franska gourmetkökets absoluta huvudstad och för att flygresan kan göras med delvis biobränsle, säger Jim Hofverberg.

   

  Vagabond har utsett Lyon till en av årets bästa städer:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!