• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Färsk statistik: Hit reser vi sommaren 2019

  Sommaren kanske känns långt borta, men nu bokar många resor att se fram emot. Enligt färsk statistik från Ticket är det resmål runt Medelhavet som lockar oss mest.

  Färsk statistik: Hit reser vi sommaren 2019
  Foto: Nick Brundle Photography/Getty Images

  Än är det långt kvar till semester, men januari och februari är populära månader att boka sommarens semesterresa. Just nu är utbudet stort – och många charter- och flygbolag erbjuder "boka tidigt"-rabatter. 

  – Med undantag för förra årets rekordvarma sommar, då sista minuten-resorna för första gången på många år gick ner i pris, så har det vanligtvis lönat sig att boka sin sommarresa tidigt då priserna brukar stiga ju närmare sommaren man kommer. För den som inte vill riskera att fastna i ett regnigt sommarsverige är det dock fördelaktigt att solsäkra sin sommarsemester redan nu, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

  Precis som i fjol är Mallorca det resmål som bokats mest hittills i år, följt av Kreta och Split. 

  Kroatien har blivit en nutida semesterklassiker. Populära Split är till stor del en bilfri stad, och otroligt mysig att promenera omkring i. Jag vill dock slå ett slag för att också ta någon av färjorna ut till någon av öarna i närheten. Framför allt Brac har ett härligt, lugnare tempo perfekt för total avkoppling, säger Katarina Daniels.

  Split i Kroatien hamnar på en tredjeplats i Tickets senaste undersökning av vart vi svenskar reser i sommar. Foto: Dreamer4787/Getty Images

  Hit reser vi i sommar 

  1. Mallorca
  2. Kreta 
  3. Split 
  4. Alanya
  5. Rhodos 
  6. Cypern 
  7. Bangkok 
  8. New York 
  9. Malaga 
  10. Alicante

  Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade till och med 5 februari med avresa den 1 juni – 31 augusti 2019

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!