• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Färöarna stänger – ska storstädas

  Sista helgen i april håller Färöarna stängt för turister. Anledningen är underhållsarbete – och den som vill får mer än gärna hjälpa till.

  Färöarna stänger – ska storstädas
  Foto: VISIT FAROE ISLANDS/Getty Images

  Varje år besöks Färöarna av cirka 110 000 turister som vill upptäcka ögruppens fantastiska natur. För att bevara det råa men sköra landskapet har man bestämt sig för att stänga ner destinationen för turister den 26–27 april och ha en underhållshelg. 

  – För oss handlar turism inte bara om siffror. Vi välkomnar med glädje besökare varje år men vi har också ett ansvar mot vårt lokalsamhälle och vår vackra natur, som vi värnar om, att kunna säkra en hållbar och ansvarsfull utveckling, säger turistchefen Guðrið Højgaard i ett uttalande. 

  Det som ska åtgärdas under dessa dagar är bland annat att stigar och leder ska etableras vid välbesökta platser för att undvika slitage på naturen, utkiksplatser ska sättas upp för att bättre bevara fågelreservaten samt att skyltar och ledmarkeringar ska förbättras. Arbetet kräver inga förkunskaper.  

  Frivilliga välkomnas att delta på underhållsdagarna – de 100 första som registerar sig får mat och logi under tre nätter som tack för sin arbetsinsats. Städhelgen kommer sedan att rundas av med en festmåltid för alla som deltagit i arbetet. 

  Foto: VISIT FAROE ISLANDS

   Är du sugen på att hjälpa till med storstädningen? Här hittar du mer information. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!