• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sjöflygplanen gör comeback i Grekland

  För dig som planerar en öluff i Grekland i sommar kommer det att finnas fler alternativ än att färdas med båt. Ett hundratal sjöflygplan gör nämligen comeback efter elva år.

  Sjöflygplanen gör comeback i Grekland
  Snart blir det möjligt att åka sjöflygplan mellan de grekiska öarna. Foto: Andrei Troitskiy/Getty Images

  Den som inte vill båtluffa mellan de grekiska öarna i sommar kan välja att åka sjöflygplan istället. Ett hundratal plan kommer att flyga mellan Greklands olika öar, skriver Lonely Planet

  Hittills är det klart att planen kommer att flyga till Korfu, Patras och Paxos, men troligtvis kommer det även vara möjligt att resa till öarna Lefkas, Ithaka, Kefalonia och Meganisi med sjöflygplanen. Det framgår på Greek Water Airports hemsida

  – Projektet med sjöflygplanen ska inte bara ge skjuts åt resandet och turismen, de ska också användas för viktig transport, vård och logistiskt stöd till flera isolerade grekiska samhällen, säger Anastasios Govas, vd för Greek Water Airports, till Lonely Planet.

  Mellan år 2004 till 2008 var det cirka 180 000 resenärer som reste med sjöflygplanen. Under den grekiska finanskrisen togs planen bort, men nu gör de alltså comeback efter elva års frånvaro. 

  Foto: Madson Kaique Pereira De Andrades/ EyeEm/Getty Images

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!