• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nya direktflyg till Wien från Göteborg och Stockholm

  Hösten 2019 får Göteborg Landvetter och Stockholm Skavsta nya direktlinjer till Österrike. Det är flygbolaget Laudamotion som börjar flyga till huvudstaden Wien, med två avgångar i veckan.

  Nya direktflyg till Wien från Göteborg och Stockholm
  Foto: Getty Images

  För ett år sedan bildades det österrikiska flygbolaget Laudamotion, som ingår i Ryanair Group. I oktober börjar de med två nya direktflyg från Sverige. 

  Flyglinjerna kommer att trafikeras från Göteborg Landvetter på torsdagar och söndagar och från Stockholm Skavsta på fredagar och söndagar. 

  De senaste tre åren har antalet resenärer mellan Göteborg och Wien mer än fördubblats. 

  – Det är mycket glädjande att vi får ytterligare en direktlinje till Wien. Det är en av de mest eftertraktade destinationerna för resenärer i vår region. Vi ser en stor efterfrågan från både privatresenärer och regionens näringsliv som har flera gemensamma nämnare med Österrike. Både Wien och Göteborg är också populära weekend-destinationer så vi hoppas på många nya besökare i båda städerna, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i ett pressmeddelande. 

  En höstweekend i Wien, kanske? Foto: Ivan Stajkovic / EyeEm/ Getty Images

  Även Andreas Gruber, Managing Director på Laudamotion, är positiv till den nya flygförbindelsen. 

  – Vi har ett bra erbjudande till prismedvetna resenärer. Den nya direktlinjen mellan Wien och Göteborg är en av våra nya City Shuttle-linjer som jag är övertygad om kommer att öka antalet resenärer till båda destinationerna, säger han. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!