• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Länderna vi helst undviker att åka till – på grund av dess politik

  Innan vi väljer resmål brukar 55 procent av oss svenskar ta reda på det påtänkta semesterlandets politiska situation – och välja att inte åka till de länder vars politik och ledning man inte kan stötta. Bokningsstatistiken pekar dock åt ett annat håll – i Tickets senaste Sifoundersökning visar det sig att upplevelsen och plånboken ofta spelar större roll än ens värderingar vid valet av resmål.

  Länderna vi helst undviker att åka till – på grund av dess politik
  "Många svenskar väljer Turkiet i sommar, trots att de kanske inte stöttar landets politiska situation, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket". Foto: Emad Aljumah/Getty Images

  Turkiet har under flera år tappat kraftigt i resebokningar. Och när man ser till länderna vi helst undviker på grund av deras politiska styrning hamnar Turkiet, Nordkorea och Ryssland i toppen. Däremot visar försäljningsutvecklingen att det är annat än ens värderingar som avgör valet av semesterresmål, för nu ökar bokningarna till Turkiet jämfört med i fjol.  

  – Turkiet är ett omtvistat resmål, men också ett av de mest populära resmålen bland svenska resenärer. Den svaga svenska kronan gör att det blivit dyrare att semestra i de flesta länder, men ett fördelaktigt valuta- och prisläge i Turkiet gör att landet fortfarande är ett väldigt prisvärt resmål. Detta gör att många svenskar väljer Turkiet i sommar, trots att de kanske inte stöttar landets politiska situation, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

  Vilket/vilka länder kan du inte tänka dig att besöka på grund av landets regering/politiska styrning?

  1.Turkiet, 33 procent

  2. Nordkorea, 19 procent

  3. Ryssland, 18 procent

  4. Saudiarabien, 9 procent

  5. USA, 9 procent

  6. Syrien, 8 procent

  7. Thailand, 7 procent

  8. Egypten, 7 procent

  9. Iran, 6 procent

  10. Ungern, 6 procent

  Källa: Tickets Sifoundersökning, riksrepresentativt urval

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!