• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Historiska städer och nationalparker lockar oss allt mer på resan

  Ruiner, slott och nationalparker är några av alla kulturupplevelser som finns att uppleva på solsemestern. En ny undersökning från onlineresebyrån eBeach.se visar att varannan svensk vill göra fler kulturutflykter med barnen på semestern.

  Historiska städer och nationalparker lockar oss allt mer på resan
  Florens är en stad i Italien där det är trevligt att vandra runt och ta in atmosfären från alla gamla byggnader. Foto: Suttipong Sutiratanachai/Getty Images

  Sol, strand- och poolhäng är för många de viktigaste faktorerna vid en utlandsresa. Men en ny undersökning från eBeach.se visar att mer än varannan vill göra fler kulturella utflykter med barnen under sin solsemester. Nästan var femte svarar att det vore ett bra sätt för barnen att lära sig mer om destinationen. Hela 26 procent tycker dessutom att det vore en rolig aktivitet för familjen att göra tillsammans. Dock har nästan var tionde svensk svårt att hitta inspiration till kulturella upplevelser eller att hitta tillräckligt intressanta sådana.

  – Alla platser i världen bär på någon form av historia, och inte minst de sydeuropeiska resmålen. Här finns massor av såväl unik natur som hissnande historier om mytologiska djur. Knossos på Kreta är ett exempel på kultur som kan roa hela familjen. För de kultursökande kan ett tips vara att prata med hotellpersonalen som ofta har bra koll på det lokala kulturutbudet, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

  I undersökningen framkommer det också vilken typ av kulturupplevelser som lockar, oavsett om man reser med eller utan barn. Toppar listan gör besök till historiska städer och lokala marknader. Minst intressant är att gå på teater, vilket endast 11 procent önskar göra under solsemestern.

  Knossos palats, fem kilometer sydöst om Kretas huvudstad Heraklion. Foto: Vladimir Timofeev/Getty Images

  Topplista: Kulturen svenskarna helst vill uppleva på solsemestern

  1. Historiska städer
  2. Lokala marknader
  3. Nationalparker
  4. Historiska landmärken
  5. Fornlämningar

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!