• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Italiensk mat- och vinfestival anordnas i Stockholm

  En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det är vad det italienska matmeckat Eataly på Biblioteksgatan i Stockholm bjuder in till i början av september. På programmet står bland annat vinprovningar, matlagningsshower och en hel del andra aktiviteter för både stora och små.

  Italiensk mat- och vinfestival anordnas i Stockholm
  Foto: Getty Images/Pressbild

  Under sommaren har Eataly genomgått en rad förändringar, något som de nu vill fira genom att anordna en fest som de kallar Italian Wine & Food Festival. 

  – Tanken är att det ska vara en slags nyöppning där besökarna ska kunna uppleva Italien genom att ta del av det bästa Italien har att erbjuda. Det ska vara som att besöka Italien mitt i Stockholm, säger Marco Piarulli, vd på Eataly Stockholm.

  Festivalen inleds med vinprovningar där deltararna får lära sig om 5–12 italienska viner och äta obregränsat av de italienska tilltuggen som serveras. De följande dagarna anordnas olika aktivitetet inspirerade av Eatalys tre grundpelare: att äta, handla och lära. 

  Det kommer även att arrangeras ett gäng gratisaktiviteter som bland annat provsmakningar, matlagningsshower, trollerishow och fiskedamm för barnen. 

  Festivalen pågår 4–8 september. 

  Läs mer här och här

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!