• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stoppa trafficking på affärsresan: Vänd inte bort blicken

  Företag och affärsresenärer kan bidra till att sätta stopp för slavhandel och sexuellt utnyttjande av barn världen över. Nu vill barnrättsorganisationen ECPAT och BCD Travel öka företagens kännedom om trafficking.

  Stoppa trafficking på affärsresan: Vänd inte bort blicken
  Trafficking finns på flygplatser, hotell och mitt bland andra resenärer. Foto: GettyImages

  Över 40 miljoner människor världen över är fast i modernt slaveri och en fjärdedel av dem är barn. BCD Travel har, i samarbete med organisationen ECPAT (End Child Prostitution and Trafficking), tagit fram en video med syfte att öka affärsresenärers kännedom om slavhandel och sexuellt utnyttjande av barn. Budskapet: Vänd inte bort blicken.

  BCD Travel är ett ledande globalt affärsreseföretag som är verksamma i Sverige med kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö.

  Många människosmugglare använder sig av flyg för att transportera offer och övergrepp begås ofta på hotellrum. BCD Travel vill öka kunskapen genom följande:

  • Utbilda egna anställda i att upptäcka och rapportera tecken på utnyttjande av barn
  • Uppmana kunder till att ansluta sig till ECPAT och involvera resenärer att upptäcka och rapportera den här typen av brott
  • Samarbeta med andra i branschen för att skapa möjligheter som bidrar till att sätta stopp för människohandeln med barn

  För mer information besök BCD Travel.

  Om du ser tecken på att barn utnyttjas under dina resor ska du inte vända bort blicken. Istället bör du rapportera det till lokala myndigheter. Du kan även rapportera till ECPAT.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!