• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nordiska museet vill ha dina berättelser om coronaviruset

  I coronavirusets spår samlar Nordiska museet vardagsberättelser om hur det påverkar vardagen och synen på framtiden. Insamlingen äger rum digitalt och vänder sig till alla.

  Nordiska museet vill ha dina berättelser om coronaviruset
  Coronaviruset dokumenteras på Nordiska museet. Foto: Karolina Kristensson/Gunnar Lundh/Nordiska museet

  Pest, ryska snuvan och spanska sjukan. Mänskligheten har många gånger i historien hotats av epidemier. Just nu befinner vioss mitt i en pandemi, coronaviruset, som påverkar människor världen över.

  – Ett museum är alltid i rörelse. Framtidens historia skrivs ju hela tiden, och det är självklart för oss att hela tiden dokumentera viktiga skeden i samhället, säger Sanne Houby-Nielsen, styresman på Nordiska museet.

  Nordiska museet grundades 1873 och har sedan dess löpande dokumenterat livet i Sverige och Norden, både i kristid och i vardagen. Nu öppnar museet en digital insamling där allmänheten får möjlighet att berätta om sina upplevelser och erfarenheter i spåren av coronaviruset.

  För framtidens forskning

  Hur har vardagen påverkats? Hur beter vi oss? Och hur förändras synen på samhället i stort och på framtiden?

  Frågorna berör både den som känner sig påverkad av virusets framfart och den som inte upplever sig särskilt påverkad. Bidragen hamnar i museets samlingar och kommer att fungera som ett underlag för framtidens forskare och publika arbete.

  Lämna ditt minne här! 

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!