• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nytt koncept: Rullande hotell i modern Folkabuss

  Ett nytt hotellkoncept rullar ut på Sveriges vägar. Volkswagen Transportbilar har gått ihop med Petter Stordalens Hobo Hotel i Stockholm och erbjuder resenärer ett rullande hotell.

  Nytt koncept: Rullande hotell i modern Folkabuss
  Volkswagen Transportbilar och Hobo Hotel rullar ut konceptet Hotel California. Foto: Christian Gustavsson

  Under juli månad rullar konceptet Hotel California ut. Ett samarbete mellan Volkswagen Transportbilar och Hobo Hotel som vill ge resenärer möjlighet att kunna semestra vart man själv vill och samtidigt ta hotellstandarden med sig på resan. 

  Husbilarna California och Grand California är inredda som hotellsviter med bland annat litet kök, två sängplatser och hotellkit med badrock, tofflor och keps för sköna stranddagar.

  – På grund av covid-19 och inställda utlandssemestrar har svenskarnas intresse för husbilar ökat markant de senaste månaderna och vi märker helt nya potentiella kunder. Att semestra med husbil är ett smidigt sätt att uppleva Sverige på och samarbetet med Hobo gör att våra husbilar sätts i en extra unik kontext, detta känns modernt och spännande, säger Maria Johnsson, Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar
.

  Dessutom ingår en specialmeny och "matkasse" signerad Frida Ronge, kreativ ledare på restaurangen TAK.


  – När jag fick frågan om vi kunde sätta ihop en matkasse med tillhörande meny till Hotel California gick jag verkligen igång. Känslan att dra iväg i en Folkabuss med hotellstandard och dessutom ha frukost och middagar planerade är obeskrivligt bra. Jag tror inte man kan få en bättre semesterupplevelse än så i sommar, säger Frida Ronge.

  Kokvrå i campervan Hotel Carlifonia

  Litet kök finns för den som inte vill baxa med sig stormköket. Foto: Christian Gustavsson

  Säng i campervan Hotel Carlifonia

  Lyxig roadtrip med säng och allt. Foto: Christian Gustavsson

  Hur 'Hotel California' funkar

  • De två husbilarna, California och Grand California, finns att boka på hobo.se (konceptet lanseras 17 juni kl. 14:00) under 7 juli - 10 augusti till ett pris från 5900 sek. I priset ingår halvpension, drivmedel, städning samt allt annat ett bra hotellrum innehål- ler.

  • Man kan boka antingen 2 nätter eller 3 nätter, maxantal för California är 4 vuxna och för Grand California 2 vuxna och 2 barn.


  • Gäster checkar in vid Hobos reception mellan 15:00-16:00 och får sedan bilnycklar, instruktioner samt en matkasse med restaurang TAK och Frida Ronges specialmeny.

  • Bilen lämnas sedan tillbaka vid Hobo Hotels reception på utcheckningsda- gen mellan kl 10:00-11:00.


  Detta ingår:

  • En fullt utrustad husbil med allt som ett designhotell kan erbjuda; krispiga lakan, täcke, kuddar,morgonrock, tofflor, hårfön, högtalare etc.


  • Designtidningar, sällskapsspel etc.


  • En specialkomponerad meny av stjärnkocken Frida Ronge med frukostar och middagar för hela uthyrningsperioden. Exempel på rätter: maxad hav- regrynsgröt med blåbär, mosad banan, mandelsmör och granola & ingefära shot. samt Svamp ramen med äggnudlar, stekt svamp och tofu, salladslök, nori, chiliolja och koriander.


  Badrum i Carlifonia Hotel

  Litet badrum får plats i bilen. Foto: Christian Gustavsson

  Matkasse Carlifonia Hotel

  Middagen behöver du inte tänka på – en matkasse kommer med bussen. Foto: Christian Gustavsson

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!