• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fritt fram för resor till Storbritannien

  UD har beslutat att häva avrådan från icke-nödvändiga resor till Storbritannien. Beslutet träder i kraft omedelbart och svenskar omfattas inte längre av Storbritanniens karantänsbestämmelser.

  Fritt fram för resor till Storbritannien
  London brukar vara ett av svenskarnas favoritresmål på hösten! Foto: GettyImages

  I bedömningen till beslutet har lättnader i restriktioner som genomförts för svenska resenärer vägts in. Sverige ingår numera i en grupp av länder för vilka Storbritannien bedömer att riskerna avseende covid-19 är lägre, vilket betyder att Sverige inte längre omfattas av Storbritanniens karantänsbestämmelser. 

  UD har den senaste tiden hävt avrådan från icke-nödvändiga resor till flertalet länder i Europa. Detta innebär inte att situationen är som vanligt igen. Lokala bestämmelser, restriktioner och krav på karantän som påverkar svenska resenärer, kan återinföras med kort framförhållning om situationen förändras.

  UD poängterar även att vart man reser vilar ett stort ansvar på den enskilde resenären. Varje resenär bör förbereda sig ordentligt inför en resa, hålla sig välinformerad om aktuella inresebestämmelser och följa lokala myndigheters råd och anvisningar på plats.

  Läs mer: Hit kan svenskar resa inom Europa

  Mer från London...

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!