• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ta sikte på stjärnorna – en roadtrip till matmeckat Tyskland

  Vårt södra grannland Tyskland har en av världens bästa matkulturer – och en av de mest prisvärda för oss svenskar. Här är priserna nästan en fjärdedel lägre än i Sverige. Så med listan på Tysklands bästa Michelinkrogar tar vi sikte söderut!

  Ta sikte på stjärnorna – en roadtrip till matmeckat Tyskland
  Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. och Jens Wegener

  En av de hetaste trenderna i resebranschen just nu har fokus på mat. Där resmål och resrutter bestäms utifrån fina och exlusiva restauranger och kända matdistrikt. Många tänker då på länder som under lång tid framhävt sin matkultur så som Frankrike och Italien. Men det finns andra länder som har en framstående matkultur, är prisvärt och ligger geografiskt nära Sverige – vi tänker såklart på det stora landet söderut, Tyskland. Som både är prisvärt och enkelt att ta sig till med bil, båt och flyg. Nedan listar vi nio av de restauranger i norra Tyskland som fått två eller tre stjärnor i Guide Michelin 2018.

  The Table Kevin Fehling
  Shanghaiallee 15, 20457 Hamburg
  the-table-hamburg.de
  Från €205
  Michelin guide 2018 – ***
  Med ett öppet kök och ett stort bord för alla gäster bjuder Hamburgs kanske bästa restaurang på en matupplevelse av rang. Köket klassas som europeiskt och tallrikarna är en konstupplevelse i sig.

  Aqua
  Parkstr.1, 38440 Wolfsburg
  restaurant-aqua.com
  Från €113 – €250
  Michelin guide 2018 – ***
  I det här köket räcker det med en aptitretare för att veta att du kommer att få valuta för pengarna. Här klassas köket som europeiskt och Sven Elverfeld skapar magi. Trots sin fina stämpel beskrivs atmosfären här bäst som mycket avslappnad och personlig.

  La Vie
  Krahnstr. 1, 49074 Osnabrück
  restaurant-lavie.de
  Från €98 – €238
  Michelin guide 2018 – ***
  Här är det Thomas Bühner som lagt sin magiska hand vid maten som gjort denna restaurang i ett gammalt town house i de centrala delarna av Osnabrück så speciell. Maten är inspirerad av det franska köket i en fin mix av lokala råvaror.

  Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. och Jens Wegener

  Lorenz Adlon Esszimmer
  Unter den Linden 77, 10117 Berlin
  lorenzadlon-esszimmer.de
  Från €145 – €205
  Michelin guide 2018 – **
  I den här eleganta restaurangen kan du sitta antingen i biblioteket eller i matsalen. Restaurangen är en hyllning till hotellets grundare Lorenz Adlon. Här bjuds det på en kreativ och spännande avsmakningsmeny precis vid Brandenburger Tor.

  Rutz
  Chausseestr. 8, 10115 Berlin
  rutz-restaurant.de
  Från €70 – €169
  Michelin guide 2018 – **
  I en modern interiör med en utsökt vinlista bjuder denna Berlinrestaurang till en minnesvärd matkväll. Här serveras rustik tysk mat och som aperitif kan du testa Rutz egna mousserande vin.

  Süllberg - Seven Seas

  Süllbergsterrasse 12, 22587 Hamburg-Blankenes
  karlheinzhauser.de
  Från €68 – €190
  Michelin guide 2018 – **
  Den här restaurangen räknas nästan till en institution i Hamburg och har blivit en gourmetrestaurang att räkna med. Med sin klassiska inredning och sina klassiska smaker bjuder den kanske inte på något nyskapande men kvalitén är hög.

  Meierei Dirk Luther
  Uferstr. 1, 24960 Glücksburg-Meierwik
  alter-meierhof.de
  Från €168 – €190
  Michelin guide 2018 – **
  Med superlativ som chic, elegant och modern kommer här en toppklassrestaurang inte långt ifrån gränsen och Flensburg. Att utsikten också är värd en extra stjärna gör inte upplevelsen sämre.

  Johannes King. Foto: Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. och Jens Wegener

  Söl'ring Hof
  Am Sandwall 1, 25980 Sylt-Rantum
  soelring-hof.de
  Från €124 – €194
  Michelin guide 2018 – **
  Johannes Kings matlagning är regional och med fokus på de allra finaste råvarorna som årstiden har att erbjuda. Under säsong är det verkligen något alldeles extra för ostronälskare.

  Courtier
  Parkallee 1, 23758 Weißenhäuser Strand
  weissenhaus.de
  Från €105 – €159
  Michelin guide 2018 – **
  Om du verkligen vill skämma bort dig själv är detta ett tips att skriva upp. På det här hotellet, inte långt från Kiel, bor du bra och äter fantastiskt. Skapelser som inte bara är en njutning för magen utan även för ögat.


  LÄS MER OM KULINARISKA TYSKLAND HÄR

  LÄS OM FLER RESMÅL I TYSKLAND HÄR

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!