• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upplev underbara Grekland – på land och till havs

  I Grekland kan du njuta av en semester med känslan av frihet, människor du älskar och närhet till naturen såväl på land som till havs.

  Upplev underbara Grekland – på land och till havs
  Foto: GNTO, archive

  I Grekland hittar du städer och byar med den service du behöver, i lugna omgivningar med vackra vikar och långa stränder med turkost vatten. Här får du det bästa av två världar! 

  Förutom att bada längst kusten kan du även testa olika vattensporter som vindsurfing, dykning eller hoppa på en segelbåt och kryssa mellan de många öarna. Vad hade du valt att göra först? 

  Upptäck Greklands kust

  Segla i Greklands skärgård. Foto: GNTO, archive

  Cykladerna
  Lätta ankar och segla ut i skärgården i Egeiska havet! Upplev Cykladernas ögrupper och den starka nordöstra medelhavsvinden som kallas Meltemi, blåser då och då i området, vilket får dig och resten av besättningen att visa vad ni går på till havs.

  Se mer: Cykladerna

  Lipsi, Dodekanesos

  Lipsi är känd för att vara den plats där en av de mest populära delarna ur Odysseus utspelades. Det var även påjust den här ön, även känd som Ogygia,som gudinnan Calypso sades förtrolla den oräddslösa Odysseus, som för en stund gav vika för trollformeln.

  Se mer: Lipsi

  Dodecanese, Lipsi. Foto: GNTO, archive

  Dykning – en oförglömlig upplevelse under vattnet

  Attika:
  När du dyker under ytan får du uppleva allt ifrån spännande håligheter, undervattensgrottor och raviner till gamla vrak och vackra rev som är fulla av liv. I Attika-regionen finns omkring 40 dykdestinationer, som passar både nybörjare och mer erfarna dykare, och som erbjuder det bästa av världen under vattenytan. 

  Se mer: Dykning

  Greklands undervattensvärld. Foto: GNTO, G. Rigoutsos

  Alonissos - första undervattensmuseet i Grekland

  I början av 1990-talet hittades skeppsvraket vid Peristera, vilket blir det första som den grekiska regeringen öppnar upp för allmänheten under sommaren 2020. Arkeologer tror att fartyget var en stor pråm från Aten fylld av amforor (gamla urnor) med vin, som sjönk drygt 400 år f.Kr. Idag ligger vraket cirka 30 meter under vattnet, och sägs vara det största vraket i sitt slag som upptäckts.

  Se mer: Alonissos

  Gamla stan i Alonissos. Goto: GNTO, Vasilis Drosakis

  Vindsurfing på Lefkas

  Havsområdet kring ön Lefkas, eller Lefkada som den heter på grekiska och engelska, är ett paradis för surfintresserade och hit kommer såväl turister som grekerna själva. Vindens riktning och hastigheter varierar under de tidiga eftermiddagarna på Vasilikistranden, en berömd surfplats som ingår i topp tio över de bästa surfstränderna i världen.

  Se mer: Joniska öarna

  Joniska ön Lefkas. Foto: GNTO, G. Filippini

  Hav och sol på Kretas fantastiska stränder

  Greklands stränder är världsberömda och mycket populära, tack vare sitt kristallklara vatten och dess unika mångfald. Längst med Kretas oändliga kustlinje finns många stränder, varav majoriteten är sandstränder med vacker utsikt över mysiga omgivningar.

  Se mer: Kreta

  Balos Beach på Kreta. Foto: GNTO, Militos

  På din resa till Grekland är att vara dig själv och njuta av din grekiska livsstil det enda du behöver tänka på. I Grekland finns allt du vill ha för de perfekta upplevelserna, självklart alltid med säkerheten först! 

  Destination Grekland. Hälsan först.

  Läs mer om vad du kan se och uppleva i Grekland på visitgreece.gr! 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!