• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 24 timmar i San Francisco

  San Francisco är ett virrvarr av branta gator och storslagen shopping. USA:s vackraste stad!

  24 timmar i San Francisco

  10.00 Bästa frukosten

  På Fillmore Street i Pacific Heights trängs klassiska, amerikanska diners med mysiga caféer som serverar non fat, sugar free giant muffins and decaf coffee – för den som önskar. Det franska bageriet och kaféet La Boulangerie (2043 Fillmore Street) serverar hemlagad müsli av världsklass och Curbside (2417 California Street) erbjuder amerikansk brakfrukost med fransk touch.

  11.00 Shop 'til you drop

  Med den låga dollarn är shopping i USA rena paradiset. Marc by Marc Jacobs ligger lämpligt placerad på 2142 Fillmore Street och förutom kläder, skor och väskor hittar du även roliga accessoarer, väskor, parfymer och kul böcker. Missa inte jul- och sommarrean.

  12.30 Värsta kulturkicken

  San Francisco Museum of Modern Art, SFMOMA, med verk av bland andra Jackson Pollock och Paul Klee, är väl värt ett besök. Till museet hör även ett konstnärsgalleri, SFMOMA Artists Gallery, där du kan hyra, köpa och titta på konst. Galleriet ligger i Fort Mason, byggnad A, och SFMOMA på 151 Third Street (mellan Mission och Howard Streets).

  14.00 Nästan i Kina

  San Francisco har världens största China Town och här hittar du det mesta (förutom caffe latte och jättemuffins kanske). Om du inte är sugen på kinamat till lunch är Café de la Presse, precis vid China Towns ingång på 352 Grant avenue, ett säkert tips med matiga sallader, goda mackor och huvudrätter. Testa tomat, mozzarella och oliver på tunt pizzabröd som förrätt.

  16.00 Promenera

  San Francisco är en sagolikt tjusig stad med vatten och viktorianska hus som kan göra vem som helst avundsjuk. Och självklart är den 2 150 meter långa hängbron, Golden Gate, värd att beundras. Ta dig till Marina Boulevard och promenera längs vattnet för vy över det imponerande byggverket. Spana ut över ön Alcatraz, som fram till 1963 ansågs vara ett av världens mest rymningssäkra fängelser på grund av iskalla San Francisco Bay som omringar ön. Från Pier 39 (väldigt turistigt) kan du nå Alcatraz med färja och ta en guidad tur.

  17.00 Peace, man!

  Kring 1960 föddes hippierörelsen på Haight Street i San Francisco. Kvarlevorna från eran stavas drogromantik och tatuerings- och piercingbutiker. Men framför allt är Haight Street San Franciscos kanske bästa gata för kul shopping. Adidas Concept Store, "Adi Biz", på nummer 1422, massor av vintagebutiker, världens största skivaffär och mysiga kaféer. Shoebiz på bland annat nummer 1446 och 1420 är kul och nyöppnade Pandoras Trunk på 544 säljer originella prylar, konst och kläder. Närliggande Golden Gate Park är mysigt på dagen och halvläskigt efter skymning.

  19.00 Bäst på onsdagar

  Är du i San Francisco en onsdag, sväng förbi 111 Minna Gallery på hippa Minna Street för en kombinerad galleri- och barupplevelse innan middagen.

  20.00 slappna av med en drink

  Njut av crossoverkök på Absinthe Brasserie & Bar. Det populära brasseriet ligger på trevliga kafé- och restauranggatan Hayes Street (398) och lockar med fantastiska drinkar och bra service.

  23.00 Börja kvällen tidigt

  Elegant i Marinadistriktet, homovänligt i Castro och rockigare i Missiondistriktet. San Francisco erbjuder något för alla. På The Clift Hotel (495 Geary Street) ligger trendiga och väletablerade Red Room. Snygg bar och nattklubb som slog upp portarna redan 1934 och som just genomgått en renovering i Philippe Starck-stil. Börja kvällen tidigt, enligt Kaliforniens lag måste alla barer och nattklubbar stänga klockan 02.00.


  Två tips!

  Udda sightseeing

  Att åka spårvagn i San Francisco är ett måste. Men en ny innovation för dig som vill se hela staden enkelt och smidigt är att hyra en "Gocar", en elbil med inbyggt navigationssystem som guidar dig runt San Francisco och berättar om sevärdheterna. Du hyr bilen vid Fisherman's Wharf och vid Union Square, 321 Mason Street. http://www.gocarsf.com.

  Skippa Starbucks

  Satsa på Peet's coffee & tea istället. Här hittar du organiskt kaffe odlat i Etiopien (och organiskt och miljömedvetet fraktat från Afrika till USA får man förmoda) och alla övriga kaffe- och tesorter du kan tänka dig. Och det är mycket godare än Starbucks. Du hittar Peet's överallt.
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!