Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nepal

Wongchu Sherpa tipsar om det bästa i Nepal

Nepals mest beömda sherpa, som bland annat varit guide till GÙ�ran Kropp, ger sina tips om vad man absolut bör se i Nepals.

Text: Redaktionen • 2009-02-13 Uppdaterad 2021-06-23

Wongchu Sherpa tipsar om det bästa i Nepal1) Himalaya

Måste ses, man förstår inte hur enormt det är om man inte varit där. I Sverige finns inga berg om man jämför med Himalaya. Vandra eller flyg med flygplan över bergen.

2) Templen

I Nepal finns otaliga hindu- och buddhisttempel och de ligger sida vid sida, blandade i samhället. Människorna går tillsammans men till olika tempel och det är aldrig några problem. Nepals huvudstad Kathmandu är ett bra ställe att börja på om du vill uppleva kulturen i Nepal.

3) Djungeln

I Nepal finns inte bara berg utan även områden med tät djungel. Besök nationalparken i Chitwan och upplev reservatet från elefantryggen. Här lever tigrar, leoparder, krokodiler, noshörningar och apor. Chitwan är också mycket populärt för fågelskådning.

4) Bergen och dalarna

Nepals landskapsstruktur är fantastisk. Det går upp och ner hela tiden mellan otaliga berg och dalar. För att uppleva naturen starta i staden Pokhara som ligger i en vacker dal vid sjön Phewa. Här finns gott om möjligheter för trekking och forspaddling och staden omges av de vackra Annapurnabergen.


Text: Redaktionen • 2009-02-13
NepalRestips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top