• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kändisyoga i London

  På trendiga Triyoga i Soho är det redan fullt trots att jag anländer tjugo minuter innan passet börjar.

  Kändisyoga i London
  På toaletten finns exklusiva tvålar och nystrukna linnehanddukar att torka händerna med. Välsminkade tjejer gör sig i ordning inför dagens vinyasa flow-pass. I butiken utanför hänger stilfulla yogakläder av märket Prana.
  Triyoga är den största och hetaste kedjan i stan just nu, mycket tack vare kändisar som Sting, Madonna och Gwyneth Paltrow som är några av stammisarna. Den allra finaste och största lokalen finns i exklusiva kvarteren Primrose Hill. Här i storstadsmyllrets Soho tränar istället stressade karriärister under sin lunchpaus.
  Yogasalen är förstås helt vit och inredningen minimalistisk med lila detaljer i yogamattor, remmar, filtar och även i en del av fönsterglasen. Allt är stiligt, rätt och exklusivt. Ett yogapass kostar 16 pund (cirka 200 kr). Ovan dörren hänger en skylt med texten You are now entering a silent zone.
  Alla runt omkring mig är snygga, rena och ser välbeställda ut i matchande trikåer som framhäver deras vältränade, stenhårda yogarumpor.

  Bild 775502

  Vår lärare heter Rebecka och är naturligtvis passande klädd i lila och vitt. Med sitt långa, röda hår och prick i pannan utstrålar hon ren kosmisk energi. Hon sätter sig ner, för ihop händerna och tittar lugnt på oss vanliga dödliga. "Ommmmmm, shantiiiii", sjunger hon plötsligt, "Ooom", svarar vi.

  Rebeckas röst är lugnande då hon förmedlar några av Dalai lamas visdomsord till klassen innan yogapasset börjar. Hon berättar att hon träffade självaste laman nyligen i Indien och är uppfylld av hans helighets andliga kraft. Utanför fönstren hörs sorlet från Carnaby Streets uteserveringar.

  Jag är till en början skeptisk. Allt är lite väl newageigt, även för mig, en nyutexaminerad yogalärare. Men yogan är superb. Vi svettas, hoppar, drar och stretchar. Det är ett så kallat vinyasa flow-pass där läraren blandar olika yogastilar. Resultatet blir som en flytande härlig dans.

  Plötsligt har en timme passerat och vi sjunger ett långt "ommmmm" som avslutning.

  Jag känner mig genomyogad i både kropp och knopp. Efter duschen promenerar jag till häftiga ekokaféet Fresh and Wild för en uppfriskande vetegrässhot och en organisk vaniljsoyalatte.

  Glöm Indien. Vare sig det är trendig ashtanga eller en vanlig nybörjaryoga är utbudet och kvaliteten på lärarna i London en dröm för yogaintresserade. Snart är det kanske hit vi åker istället, för att få en vältränad yogarumpa och en släng av lite kosmisk upplysning.
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!