Annons
Annons
Fina lilla Garachico

Fina lilla Garachico

Restips

Teneriffa off the beaten track

Kanarieöarna är motsägelsefullt. Å ena sidan fult exploaterade strandsemesterorter, å andra sidan landsbygd, byar och vandringsleder dit få turister tar sig.

Text: Redaktionen • 2010-11-03 Uppdaterad 2010-11-03

Teneriffa har många fina småbyar man enkelt tar sig till med en hyrbil. Här är några förslag.

Vilaflor

Vilaflor betyder ungefär “blomsterbyn”. Synnerligen vackert belägen på mer än 1 400 meters höjd – en av Spaniens högst belägna byar. Den grundades på 1500-talet, här finns bland annat en fint torg och äldre gränder. Men framför allt är den en bra bas för vandring i omgivningarna. Missa inte heller ett besök på konditori när du är här. Byn är känd på Teneriffa för sina söta bakverk.

Masca

Vilken skönhet! Turisterna har hittat hit, men byns läge, som ett tegeltäckt örnnäste, motiverar ändå ett besök liksom den vådligt vindlande och vackra bergsvägen hit. Inte förrän år 1991 byggdes det vägar till Masca, innan dess fick man ta sig dit till fots eller via vattnet.

Garachico

Fin liten by, med små naturliga lavapooler som främsta attraktion. Nere vid stranden har det bildats lugna bassänger i den svarta lavastenen. Bara att ta ett dopp! Byn har en tydlig spansk karaktär. Vid torget spelar de äldre herrarna i byn schack och det finns flera trevliga restauranger.


Text: Redaktionen • 2010-11-03
RestipsSpanienTeneriffa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top