• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lyxhelg

  Är det dags att unna dig något extra? Strunta i Jante och grannarna och dra iväg
  på någon av dessa lyxiga weekendresor. Man lever ju bara en gång, eller hur?

  Lyxhelg
  Total avslappning på Club Med La Riad, Marrakech.

  Marrakech, Marocko

  En oas av aktiv flärd

  Försvinn för en stund i total extravagans på den marockans­ka Club Med La Riad. För äkta guldkant checkar du givetvis in i någon av de 60 sviterna som alla har privat trädgård, terrass och skuggande träd. Behöver du mer utrymme går sviterna att koppla ihop med varandra. Här finns fyra restauranger, en ordentlig spaavdelning, stort gym med individuell träning eller klasser i grupp, fantastiskt poolområde och en uppsjö av aktiviteter. Till exempel kan du lära dig trapets på närbelägna sportakademin eller ta en lektion i till exempel bågskytte, golf, tennis eller pilates. För den som söker lugnare aktiviteter finns bridge, tre timmars kurs i arabiska eller organiserade samtal kring den lokala
  kulturen. På området råder fri bar för alla gäster, det enda du behöver betala extra för är champagne eller årgångssprit.

  Ta dig hit: Norwegian flyger direkt från Stockholm och Köpenhamn till Marrakech fram till 1 maj, därefter råder sommaruppehåll. Hotellets personal hämtar dig gärna på flygplatsen, som ligger ca 15 min bilväg bort.

  Korsika, Frankrike

  Hemlig oas på Korsika

  Klarar du av en lite komplicerad resväg och en saftig prislapp så väntar dig en upplevelse få förunnat på Le Domaine de Murtoli i Ortolodalen på Korsikas södra spets. Här får du en exklusiv upplevelse av natur, design, ekologiskt odlade råvaror, rent vatten och luft fri från avgaser. Bor gör du i någon av de 13 ombyggda gamla herdebostäderna och fårstallen, med över 330 år på nacken. Husen rymmer allt från 2 till 13 per­soner och ligger utspridda på de 2 000 hektar stora ägorna.
  Le Domaine de Murtoli har två restauranger, en nere vid stranden och en i en underjordisk grotta som båda bjuder på närodlade, korsikanska smaker. Om du lyckas slita dig från den vackra stranden, din privata pool, dina lugna promenader i den orörda naturen eller din välförtjänta stund i din solstol finns lite mer actionfyllda aktiviteter att sysselsätta sig med, som fasanjakt till exempel.

  Så gör du: Var ute i god tid! Exempelpris för två per­soner i juni ca 5 000 kr/natt.
  Ta dig hit: Minst en mellanlandning krävs. Väl framme i Bastia tar du hyrbil de 18 milen till Sartène.

  Njutning på Le Domaine de Murtoli, Korsika.

  Moskva, Ryssland

  Guld och glitter i kubik

  Moskva har flera gånger utnämnts till Europas dyraste stad och nog kan man komma upp i astronomiska summor om det är det man är ute efter. Men du kan även uppleva lyx utan att skuldsätta dig totalt. Den grandiosa känslan i staden är mäktig i sig och det finns mängder av restauranger och hotell som inte ruinerar dig, men som ändå bibehåller känslan av flärd. Den ryska huvudstaden har många gourmet­restauranger och lyxiga hotell att frossa i och shoppingen går inte heller av för hackor, särskilt om du har en fäbless för allt som glittrar och har pälskrage. Flygresan tar bara två timmar från Arlanda, men du behöver ansöka om visum på Ryska
  ambassaden, ryssland.se, innan du ger dig iväg. Men det är Moskva värt.

  Bo: Radisson Royal Hotel Moscows utnämdes 2011 till World's Leading Luxury Business Hotel. Dubbelrum från ca 2 200 kr/natt. 2/1 Building 1, Kutuzovsky Prospect, Moskva, radissonblu.se.
  Ta dig hit: SAS och Aeroflot flyger direkt från Stockholm och Köpenhamn.

  Hemlig trädgård mitt i Rom hos Hotel de Russie.

  Rom, Italien

  Roms bästa gömställe

  Mitt i Rom finns en hemlig trädgård och den tillhör det exklusiva Hotel de Russie.
  Från utsidan skulle man aldrig kunna gissa att den lummiga trädgården, terrassen och re­staurangen gömmer sig bakom byggnaden. Särskilt inte med det perfekta läget. Hotel de Russie är beläget mellan Spanska trappan och Piazza del Popolo och har även promenadavstånd till många av Roms stoltaste sevärdheter som Fontana di Trevi, St Peterskyrkan och Vatikanstaten. Att som utomstående lyckas få ett bord på hotellets restaurang, Le Jardin de Russie, är inte helt lätt. Hotell­gästerna har förtur och få försitter chansen att få smaka maten lagad av den
  michelinstjärneprisade kocken Fulvio Pierangelini. Via del Babuino 9, hotelderussie.it.

  Ta dig hit: SAS, Norwegian, Ryanair och Ethiopean Airlines flyger direkt till Rom från Stockholm. Norwegian, SAS och Cimber Air flyger direkt från Köpenhamn. Norwegian och Ryanair flyger direkt från Göteborg.

  Hemlig trädgård mitt i Rom hos Hotel de Russie.

  Monte Carlo, Monaco

  Klassisk rivieralyx

  Frottera dig med den exklusiva skaran av världsstjärnor och överbetalda affärsmän på det anrika hotellet Hermitage i Monaco. Hotellet byggdes under la belle epoque strax innan förra sekelskiftet och var skådeplats för många extravaganta fester och baler som det än idag refereras till. Kupolen i hotellets vinterträdgård är designad av Gustave Eiffel, Eiffeltornets fader. Hotellet har en grandios utsikt över hamnen och Medelhavet. I Monaco är allt så löjligt trångt att utrymme är den största lyxen, vilket man verkligen får i de luftiga sviterna. Oavsett om du är en gambler eller ej, så är ett besök till kasinot ett måste. Square Beaumarchais, Monaco, hotelhermitagemontecarlo.com.

  Ta dig hit: SAS har avgångar från både Köpenhamn och Stockholm. Norwegian flyger direkt från Stockholm, och Cimber Sterling direkt från
  Köpenhamn. Från Nice tar det ca 30 min att köra till Monaco. Alternativt kan man ta tåget från Nice till Monte Carlo.

  Kupolen på anrika Hermitage i Monaco är ritad av självaste Gustave "Mr Eiffeltorn" Eiffel.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!