Annons
Annons

795200.jpg

Restips

Europas skönaste camping

Aldrig har det portabla boendet varit hetare än nu. Campingexperten Ulla Carle delar med sig av campingplatserna i Europa där vi helst slår ner våra bopålar – eller parkerar våra hjul – i sommar.

Text: Redaktionen • 2013-05-30 Uppdaterad 2021-06-23

1 Alpencamp, Österrike

Campa i storslagen natur

Alpencamp i Kötschach-Mauthen är en liten anläggning omgiven av fantastisk natur. Mysig by med krogar på gångavstånd, vandringsleder och friluftsbad med pool. Alpencamp finner du längs väg 108 inte så långt från italienska gränsen. Väg 108 bör­jar någon mil söder om Kitzbühl och går mot Lienz. Alppasset består av Felbertauerntunneln som är 5 304 meter.
alpencamp.at

2 Crystal Palace, Storbritannien

Storstadens puls

London har rikligt med camping­platser, en av de allra trevligaste är Crystal Palace. Det är en välvårdad camping med fina serviceinrättningar. Crystal Palace ligger i stadsdelen med samma namn, mitt emellan tillfartslederna A21 och A23. Du har cirka en timmes buss­resa till Oxford Street.
caravanclub.co.uk

3 Möns Klint, Danmark

Barnens favorit

Klappa hästen i hagen, plocka blommor i diket, samla stenar på stranden och få nya kamrater. Här står barnen i fokus. Mottot är att barnen ska trivas och aldrig känna sig i vägen. Varje dag görs barnexpeditioner till stranden och samlar fynd. Här finns också en 25 meter lång, naturuppvärmd pool. Den lilla ön Mön ligger cirka två timmars bilresa från Köpenhamn.
moensklint.dk

4 Zaton Holiday Village, Kroatien

Det mesta av det bästa

Kroatiens enda fyrstjärniga camping och vi förstår varför. I stort sett alla fritidsintressen tillfredsställs inom dess gränser och servicen är av högsta klass. Stora poolområden, sandstrand och aktiviteter för alla åldrar. 1 500 campingplatser, liksom lägenheter till dem som föredrar det. Men smakar det så kostar det, cirka 600 kr/dygn under högsäsong för en normal barnfamilj och bästa läge.
zaton.hr

5 Ljubljana resort, Slovenien

Med lugnet i högsätet

Campingen finns i en park i utkanten av Ljubljana och i anslutning till en stor badanläggning. En verklig familjecamping med bra service och lugn miljö. Här finns även en trädklättrings­bana för våghalsiga gäster. Man erbjuder även hotell och stugor. Bra bussförbindelser med stadens centrum. Hög­säsong för en ordinär barn­familj kostar cirka 340 kr/dygn.
ljubljanaresort.si

Europas skönaste camping
Ulla Carle. Yrke: Chefredaktör Allt om Husvagn & Camping. Det bästa med att campa: Spänningen när man letar nattläger på okänd mark.
Europas skönaste camping
Storslagen natur och skön avkoppling hittar du på Alpencamp i Österrike.
Europas skönaste camping
Barnsligt trevlig dansk idyll på Möns Klint.
Europas skönaste camping
Nattdopp på Ljubljana Resort.

Text: Redaktionen • 2013-05-30
RestipsAktiv semester

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top