• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 24 timmar i Denver

  Vi tar dig med på en heldag med picknick, ölprovning, forspaddling och konsertbesök i den gamla gruvstaden.

  24 timmar i Denver
  Denver är delstatshuvudstad i Colorado. Staden kallas »Mile High City« eftersom dess höjd över havet är exakt 1,6 kilometer, prick en engelsk mile.

  08.00 FRUKOSTFROSSA

  Du behöver inte leta länge för att hitta ett schyst frukostställe. Snooze (Park Ave & Larimer) är ett av de bästa. Börja dagen med att välja mellan ett stort antal varianter på omelett, french toast, eggs Benedict, mackor, amerikanska pannkakor och mexikanska rätter.


  09.00 UTFORSKA FÖRORTERNA

  Denvers charm hittar du undangömd i de urbana bostads­områdena utanför centrum (icke att förknippa med för­orterna). 32nd Avenue och Tennyson Street uppe i Highlands, Pearl Street i Platt Park, Capitol Hill och Broadway är alla trevliga områden med sina egna unika klädbutiker, antikaffärer, delikatessbodar, barer, restauranger, torg och människor, områden väl värda ett besök.


  10.00 HISTORISKA SLANTAR

  På 1850-talet fann man guld i Colorado och kort därefter grundades gruvstaden Denver. Ett av USA:s sex myntverk kom att placeras i staden. Myntverket här (320 West Colfax Avenue) är ett av endast två i landet som erbjuder guidade turer. Är du sugen på lite historia och blänkande penningar, passa på att gå! Gratis är det också.


  11.00 PLASKA I VATTENPARK

  Colorado har över 300 soldagar per år och om du besöker Denver under sommaren är Water World ett måste. USA:s största vattenpark erbjuder 49 olika åkattraktioner för såväl småbarnsfamiljer som äventyrslystna vuxna.


  13.00 PICKNICK I WASH PARK

  Alla de där vattenrutschbanorna satte fart på aptiten. Dags att fylla picknickkorgen på Marczyk Fine Foods (770 East 17th Avenue) och dra till härliga Washington Park! Parken är en populär oas bland stadens invånare.


  14.00 GÅ PÅ MATCH

  Är du sportfåne? Perfekt, Denver har varenda stor sport du kan tänka dig, och riktigt bra hemmalag dessutom. Beroende på säsong kan du välja på amerikansk fotboll, ishockey, basket, baseboll, fotboll och lacrosse i någon av stadens tre gigantiska arenor. Sjung nationalsången, ät hot dogs, drick några öl, och känn trycket från den upphetsade publiken.


  16.00 PADDLA FORSKAJAK

  Platt River är en av två flodersom rinner genom Denver och särskilt på vårkanten då allt smältvatten från Klippiga bergen fyller floden till brädden, ser du kajakpaddlare lekandes i dess forsar.
  Forsarna vid Commons Park är särskilt populära. Att paddla forskajak är inte helt lätt, så om modet skulle svika kan du alltid använda en tube (en stor gummiring) istället och guppa nedströms utan större ansträngning.


  18.00 MIDDAG PÅ KVARTERSKROG

  Root Down (1600 West 33rd Avenue) är en avslappnad kvarterskrog i en omgjord bilverkstad, som av de flesta anses vara Denvers bästa restaurang. Här blandar man vilt influenser från det amerikanska, franska, italienska, asiatiska, mexikanska och orientaliska köket. Det fungerar – maten är fräsch, ekologisk och god.


  19.30 KONSERT VID RED ROCKS

  Red Rocks, ett par kilometer utanför Denver, är en naturlig amfiteater omringad av rödfärgade klippformationer. Scenen lockar ofta med några av världens största artister. Nu i sommar kan du sitta i solnedgången och njuta av bland andra The Shins, Avett Bros, Emmylou Harris, Crosby, Stills & Nash och B B King medan stjärnorna tänds en efter en.


  22.00 GÅ PÅ ÖLPROVNING

  I Denver finns fler än tio mikrobryggerier, alla med egna unika recept. För 10 dollar i timmen kan du hoppa på en liten partybuss (denverpatioride.com) som drivs av passagerarna själva och tar dig till stans olika bryggerier. Ser ungefär ut som en enorm cykel. Eller så hyr du en cykel och ansluter till Denver Cruiser Ride, ett entusiastiskt gäng som tillsammans trampar från bar till bar varje onsdag. Glöm inte att ta en öl på My Brother's Bar (15th St and Platt St), författaren och beatnikpoeten Jack Kerouacs favoritbar när han hängde i Denver!

  Sportfåne ...

  Sportfåne ...

  musikälskare ...

  musikälskare ...

  eller ölfantast? Denver har något för de flesta.

  eller ölfantast? Denver har något för de flesta.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!