• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Amerikaexpertens Floridafavoriter

  Många drömmer om The Sunshine State, Florida. Vi lät USA-experten och Floridaafficinadon Johnny Gardsäter tipsa om sina favoriter. På med solkrämen!

  Amerikaexpertens Floridafavoriter
  Ocean Drive, Miami. För kändisspotting och färgglada drinkar. Foto Thinkstock

  1 Orlando

  Barnens favorit

  Orlando är alla barns och vuxnas stora lekplats där utbudet av attraktioner är enormt. Min favorit är Sea World med den stora stjärnan Shamu, tätt följt av Universal Studios två parker, Island of Adventure och Universal Studios Florida, som rymmer såväl Harry Potter som Jurassic Park. Barnens favoriter? Wet and Wild och Aquatica, två gigantiska vattenparker.
  visitorlando.com

  2 Fort Lauderdale

  Shopping i USA:s Venedig

  Fort Lauderdale var för länge sedan en trist charterort, men har sedan dess genomgått många förändringar till det bättre. Strandpromenaden rymmer numera många bra ­restauranger och märkesaffärer. Vill du göra fynd ska du bege dig till det gigantiska shoppingkomplexet Sawgrass Mills.­Amerikanska märken ligger ofta 60–70 procent under de priser vi har i Sverige.
  sunny.org

  3 Miami Beach

  Nattliv & kändisjakt

  Det coolaste stället i Florida där det är lätt att vända på dygnet. Det gäller att ha koll på vilka ställen som är inne för att lyckas med ­kändisjakten. Bor du på ett exklusivare hotell så vet de ofta vad som är inne för stunden och ibland kan de till och med ha entrébiljetter. Från Miami är det lätt att ta sig till Florida Keys och Key West, men minst en övernattning på vägen är ett måste.
  miamiandbeaches.com

  4 Fort Myers & Captiva Island

  Unikt ekosystem

  Fort Myers/Sanibel och Captiva Island ligger i sydvästra Florida och det finns en hel del att ­upp­täcka i detta unika eko­system. Det är ett område med ett hundratal öar med allt från ogästvänlig terräng till otroliga sandstränder, som gjorda för stillsamma promenader. Om man har ont om tid och vill se mycket på begränsad tid kan man ta en rundtur med båt.
  fortmyers-sanibel.com

  5 Floridas djurliv

  Bland alligatorer & sjökor

  Florida har ett otroligt djurliv där alligatorer, sjökor och ­delfiner tillhör de mest intressanta arterna. Det är en fantastisk upplevelse att fara fram i träsk och se alligatorer och fåglar på nära håll. Det finns ett flertal naturskyddsområden i Florida, där Everglades är det mest kända. Man sover alltid lite extra gott efter en dag när man vet att en del av ens pengar går till att bevara ­utsatta områden.
  nps.gov/ever

  Full fart i Everglades.

  Full fart i Everglades.

  Barnens och de vuxnas lekplats, Universal Studios, Orlando. Varför inte testa Hulkens bergochdalbana?

  Barnens och de vuxnas lekplats, Universal Studios, Orlando. Varför inte testa Hulkens bergochdalbana?

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!