Annons
Annons
Jackson, Mississippi är platsen för en duett mellan Johnny Cash och June Carter.

Jackson, Mississippi är platsen för en duett mellan Johnny Cash och June Carter.

Restips

Insidertipset: res till countryns omsjungna städer

Countrysångaren Anders »MAV« Lundström listar sina favoritcountrylåtar som handlar om platser som du faktiskt kan besöka. Inte helt oväntat landar han på andra sidan Atlanten.

Text: Redaktionen • 2013-08-14 Uppdaterad 2021-06-23

Insidertipset: res till countryns omsjungna städer
Gör: Countrysångare. Egen geografi: uppvuxen i Stöde, 3 100 invånare. Bor idag i Stockholm.

1. Jackson, USA

Låt: Jackson

Vilken av Jacksonstäderna – Jackson i Tennessee eller Jackson i Mississippi – som låten handlar om vet ingen säkert, men det lutar åt Jackson i Mississippi. Låten släpptes 1963 och är en duett mellan Johnny Cash och hans, då, blivande fru June Carter. Jackson är huvudstad i staten och namnet kommer från USA:s 7:e president, Andrew Jackson.
visitjackson.com, johnnycash.com

2. Cozumel, Mexiko

Låt: Don’t drink the water

Brad Paisley sjunger om hur han blir dumpad och bokar en resa till Cozumel, Mexiko. Han får rådet av resebyrån att inte dricka kranvattnet. Brad konstaterar att han knappast åker till Mexiko för att dricka vatten.
Cozumel är en ö strax öster om Yucatánhalvön, mitt emot Playa del Carmen, känd för sitt klara vatten och är en populär plats för dykning och snorkling.
• cozumel.travel, bradpaisley.com

 

Insidertipset: res till countryns omsjungna städer
Cozumel.

3. Luckenbach, USA

Låt: Luckenbach, Texas

“So baby let’s sell your diamond ring. Get some boots and faded jeans and go away. Let’s go to Luckenbach Texas, aint nobody feeling no pain”, sjunger Waylon Jennings. Luckenbach, Texas, har bara 3 invånare. Luckenbach består av två huvud­byggnader – i den ena ligger baren, postkontoret och affären. Den andra är en danslokal.
luckenbachtexas.com, waylonjennings.com

Insidertipset: res till countryns omsjungna städer
George Strait längtar hem till Amarillo, en stad längs Route 66.

4. Amarillo, USA

Låt: Amarillo by morning

“Amarillo by morning” av George Strait är en perfekt låt för roadtrips genom USA och handlar om att när allt är som jobbigast så infinner sig ofta hemlängtan. “Amarillo by morning, Amarillo’s on my mind.” Borta bra, men hemma bäst helt enkelt. Amarillo ligger längs klassiska Route 66 och är huvudort i Potter County i norra delen av Texas.
ci.amarillo.tx.us, georgestrait.com

5. Fort Payne, USA

Låt: Old Alabama

Låten handlar egentligen om bandet Alabama, ett klassiskt countryband som grundades 1972 i just Fort Payne, Alabama. Brad Paisley är artisten, men givetvis gästspelar de tre medlemmarna från Alabama också på skivan. Fort Payne ligger i DeKalb County, Alabama. 1989 hamnade Fort Payne i Guinness rekordbok för att ha bakat världens största tårta på 58 kilo.
fortpayne.org, bradpaisley.com


Text: Redaktionen • 2013-08-14
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top