• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • London - för gom och garderob

  Det förhållandevis billiga pundet gör oss shoppingbenägna och stadens stora utbud av butiker, hotell, nöjen och restauranger gör att de flesta kan hitta något som passar både gom, garderob och plånbok.

  London - för gom och garderob

  Number Sixteen
  HOTELL

  Ett charmigt, modernt hotell i ett gammalt viktorianskt hus i centrala London. Prisklassen är hög, men vill du inte spendera dina kulor på att övernatta kan du ändå passa på att besöka Number Sixteen för deras eftermiddagste i träd­gården, biblioteket eller i sällskapsrummet. Det känns lite hemligt att komma hit, eftersom entrén ser ut att leda till ett privathus, nästan som om man är på väg hem till någon rik kändis.
  www.numbersixteenhotel.co.uk

  Tom Aikens
  ÄTA

  Är du på jakt efter riktig fine dining så bege dig till Tom Aikens i Chelsea. Här serveras en "innovativ och fantasifull tolkning av det franska köket", vilket har visat sig vara en fullträff, eftersom restaurangen har blivit en riktig snackis. Den ligger i ett fint bostadsområde och är definitivt inget ställe man bara ramlar över. Du kommer hit för att du vet vart du ska och var­för. Och du lär lämna både nöjd och belåten.
  • 43 Elystan St, tomaikens.co.uk

  Daunt Bookshop
  SHOPPING

  Detta är en av världens äldsta bokaffärer – oberoende av stora kedjor dessutom – och väl värd ett besök även om du inte har tänkt att köpa någon bok. Lokalen är fantastisk med gamla inbyggda bokhyllor i bokträ. Ägarna har en särskild förkärlek till reselitte­ratur och världen i allmänhet, så böckerna är sorterade per land med reseböcker, kända författare från varje land, coffee table-lektyr, kartor och mycket mer i en salig blandning inom sitt geografiska område. Daunt Bookshops finns på flera adresser i London, men det är Daunt Bookshop Marylebone som är den äldsta.  
  • 83 Marylebone High Street, dauntbooks.co.uk

  Daunt Bookshop – en av världens äldsta.

  Karaoke Box
  KARAOKE

  Detta karaokeställe sägs vara Kate Moss favorithak. Det ser inte mycket ut för världen vid första anblicken, men har bra låtlistor och schysta ljudanläggningar. Burkölen köper du med dig från servitören på sushihaket som du går igenom för att komma in till
  karaokerummen. Fantastiskt i sin enkelhet.
  • 18 Frith Street, Soho, karaokebox.co.uk

  La Fromagerie
  ÄTA

  Ostälskare och LCHF-idkare se hit! Här hittar du all ost du kan tänka dig. Slås du av plötslig beslutsångest så misströsta inte. Det händer ganska ofta här. Om du vill kan du ta ett glas vin och lite lättare mat – eller varför inte en bit ost – medan du funderar på vad du ska köpa med dig hem. Här finns även hembakt bröd, egen marmelad och skafferivaror.
  De serverar även mycket bra frukost. La Fromagerie finns på två adresser i London.
  • 30 Highbury Park, 2–6 Moxon Street, lafromagerie.co.uk

  En lyckans ost på La Fromagerie.

  Conran Shop
  SHOPPING

  Designmöbler, lyxiga tvålar och köksprylar du inte visste att du behöver, ja, allt hittar du på Conran Shop. Finns på två ställen i London –
  i Chelsea och i Marylebone – och gemensamt för dem är att båda ligger i vackra, historiska byggnader.
  • Conran Shop Chelsea, Michelin House, 81 Fulham Road. The Conran Shop Marylebone, 55 Marylebone High Street, conranshop.co.uk

  Electric Brasserie
  ÄTA

  En riktig klassiker i Notting Hill, som fungerar lika bra för frukost som middag. Det är alltid välfyllt med folk och maten är riktigt bra. Detta är ett ställe att mingla på, eller varför inte kombinera middagen med en film på Electric Cinema som ligger vägg i vägg?
  • 191 Portobello Road, electricbrasserie.com

  Ronnie Scotts
  NÖJE

  Klassisk jazzklubb. Kolla konsertutbudet och boka i god tid. Du kan äta middag under konserten om du vill eller bara ta en drink. Är du sugen på att dansa glider du in i bakfickan som ligger en trappa upp. Här finns en bra bar som också ofta har liveuppträdanden. Spontandans garanteras!
  • 47 Firth Street, Soho, ronniescotts.co.uk

   

   

  Namn: Anna Nolan. Ålder: 38 år
  Yrke: Voice over-artist & eventorganisatör.

  ASK THE LOCAL IN LONDON

  "Det bästa med London är att det är så mång­kulturellt. Att du kan umgås med människor med olika bakgrund, äta mat från och se teater från hela världen i en och samma stad!"

  Skippa tunnelbanan – åk buss!

  Du ser så mycket mer av staden och får en bättre överblick. Vanliga bussar är bättre än turistbussarna och mycket billigare. Köp och tanka ett Oyster card så kan du hoppa av och på så ofta du vill på både bussar, tunnelbanor och tåg under din weekend. För att kunna utforska ännu mer kan du hyra en Boris Bike. Kostar bara 1 pund för 24 timmar och du hyr den på fler än 300 platser runt om i London.
  • Busslinjer och tidtabeller på tfl.gov.uk


  Brixton Village

  Mitt absoluta favoritställe! Ta dig ut från centrum och se det "riktiga" London. Denna gamla frukt- och grönsaksmarknad är nu hem för små hål i väggen-restauranger med mat från hela världen. Mina favoriter är Casa Morita (mexikanskt), The Agile Rabbit (pizza), Seven at Brixton (spanska tapas) och Honest Burgers. Här finns även små coola butiker samt frukt-, grönsaks-, kött- och fiskstånd.
  brixtonmarket.net/info/brixton-village


  The Southbank

  Även om här kryllar av folk, missa inte en promenad längs Themsens södra sida. Börja vid Shakespeare's Globe och gå västerut. Då går du förbi Tate Modern, The National Theatre, The National Film Theatre, Royal Festival Hall och London Eye. Här finns re­stauranger, kaféer, gatuartister med mera. Avsluta med att gå över Hungerford Bridge till Villiers Street. Där hittar du Gordon's Wine Bar, Londons äldsta vinbar som öppnade 1890. Här kan du dricka goda viner direkt ur tunnan sittandes i en fantastisk källare under Charing Cross station. Som att gå in i en tidsmaskin.
  gordonswinebar.com

  Gordon's Wine Bar är Londons äldsta.

  Crystal Palace

  Bara 20 minuter med tåg från London Victoria eller London Bridge ligger detta mysiga om­råde. Crystal Palace Triangle är fullt av bra kaféer, restauranger och vintagebutiker. Bäst är Haynes Lane Market, två våningar av secondhandkläder, möbler, skivor, böcker och mycket annat. Om du har barn är det kul att utforska Crystal Palace Park med dess enorma stendinosaurier.
  www.ilovemarkets.co.uk


  Tillbringa dagen på ett Lido

  Det finns över 15 lidos, eller utomhuspooler, i London. De flesta är byggda på trettiotalet och är ett underbart sätt att tillbringa en varm dag på. Min favorit är Tooting Bec Lido, som har Storbritanniens största utomhuspool på 90 meter. Där finns även en barnpool och en stor gräsmatta, perfekt för en picknick. Öppet till och med 30 september.
  • Tooting Bec Road

  Tooting Bec Lido – Londons längsta utomhuspool.

  Gå på teater

  Ingenstans i världen finns bättre teater än i London! Men skippa West End och dess hutlösa priser och gå till The National Theatre istället. Du kan få en biljett för bara 12 pund. Mina andra favoritteatrar är The Royal Court och The Young Vic.
  nationaltheatre.org.uk, royalcourttheatre.com, youngvic.org 

  Teaterfeber på The Royal Court.


  Neil's Yard Remedies

  Om du är ute efter en skön massage, ansiktsbehandling, homeopati eller bara vill köpa fantastiska hudvårdsprodukter ska du gå till Neil's Yard Remedies. Deras produkter är naturliga och organiska och deras blå flaskor är så vackra. Butikerna finns på 21 olika ställen runt
  om i London.
  nealsyardremedies.com

  Neil's Yard Remedies.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!