Annons
Annons
New Asia Sky Bar i Singapore har fräck utsikt.

New Asia Sky Bar i Singapore har fräck utsikt.

Restips

Världens bästa barer & drinkar

Teresa Eriksson blev utsedd till Årets Bartender 2012 i en prestigefull tävling. Här är hennes favoritbarer runt om i världen.

Text: Redaktionen • 2013-10-10 Uppdaterad 2021-06-23

Världens bästa barer & drinkar
Teresa Eriksson
Bor: Göteborg.
Om du bara får dricka en drink resten av livet: Frozen banana daiquiri.

1 SINGAPORE
New Asia Sky Bar

Den här baren ligger på 71:a våningen i femstjärniga lyx­hotellet Swissôtel The Stamford mitt i Singapore. Utsikten är makalös och vad du än beställer i baren så kan det inte gå fel, personalen är fantastisk på att skaka drinkar. Inredning går i klassisk lyxstil, här dricker man förutom drinkar mycket champagne. Jag var där på drink-VM för tre år sedan som åskådare för att se hur det går till.
swissotel.com

2 SENIGALLIA, ITALIEN
Lab 52

Lab 52 i Senigallia i italienska provinsen Ancona är en strandbar med solstolar, snygg stilren inredning och de har verkligen tagit ut svängarna på ett innovativt sätt på drinkmenyn. Jag bad dem överraska mig med en syrlig drink och blev serverad en caipirinha med campariglass vid sidan av som skulle läggas i glaset. Smakupplevelsen påverkade man själv beroende på hur mycket glass man ville äta eller stoppa i drinken.
lab-bar.it

3 NASSAU, BAHAMAS
Señor Frog

På Señor Fro på Bahamas hittar du garanterat partykänsla oavsett tid på dygnet. Testa frozendrinkarna i enorma souv-enir­muggar! De är som långsmala bägare på deras logotyp på, cirka en halvmeter långa och när kvällen är slut får man ta med dem hem. Stället ligger på stranden och det är ofta underhållning på scenen. Stolarna har rumpor på ryggstöden så det ska se ut som man sitter där utan byxor. Hit kommer du för den glada stämningens skull.
senorfrogs.com

4 SINGAPORE
Raffle’s Long Bar

Om man är i Singapore ska man såklart gå på Raffle’s Hotel och dricka deras signaturdrink Singapore Sling i Long Bar. Det är en stor bar, och den är onekligen full av turister som alla dricker Singapore Sling. Faktum är att de har den färdigblandad på fat för att personalen ska hinna med. Trots detta är det något som man bara måste göra om man ändå är där. Faktum är att det finns mycket godare Singapore Slings på andra ställen, där de görs som ett hantverk, men ändå.
raffles.com

5 GÖTEBORG
Picasso Restaurang & Bar

Självklart måste jag nämna Picasso Restaurang & Bar där jag jobbar. Det är en kvarterskrog och restaurang i Göteborg som har specialiserat sig på cocktail. 2006 blev den utnämnd till Sveriges bästa cocktailbar och vi experimenterar mycket med vår drinklista. Just nu gör vi drinkar med spunnet socker till exempel. Såklart ska du testa min vinnardrink Kyuuri Kiss om du kommer förbi.
restaurangpicasso.se

Världens bästa barer & drinkar

Teresas vinnande drink:
Kyuuri Kiss

2 cl citronvodka
1 cl fläderlikör
2 cl sake
muddlad gurka
muddlad lime
1 cl egen sockerlag på gurka

• Muddla först gurka och lime i shaker.
• Häll på spriten.
• Skaka.
• Dubbelsila drinken så du får bort gurkbitarna.
• Häll upp i cocktailglas, garnera med rosett av gurkskalet.


Text: Redaktionen • 2013-10-10
RestipsListorMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top