Annons
Annons
På Missonis hotell i Kuwait kan man bland annat bada i en pool med mönster hämtade ur modehusets kollektioner.

På Missonis hotell i Kuwait kan man bland annat bada i en pool med mönster hämtade ur modehusets kollektioner.

Restips

5 trendhotell

För de stora modehusen räcker det inte längre att producera skor, väskor och accessoarer. Den senaste trenden verkar vara att starta hotell. För en extra fashionabel resa, checka in på något av dessa boenden.

Text: Frida Benno Hjerpe • 2013-11-13 Uppdaterad 2013-11-13

Modehusen satsar med stil

1 DUBAI
Armani hotel

Rummen, som är personligen inredda av designern Giorgio Armani själv, går i stil med klädkollektionerna. Här kliver du in i en stilren och elegant värld i gråskalans alla färger. Men det gäller att inte vara höjdrädd – hotellet ockuperar elva våningar i en av världens högsta byggnader, Burj Khalifa-tornet i Dubai. På hotellet finns flera restauranger att välja mellan med smakupplevelser från hela ­världen.
armanihotels.com

2 MILANO
Maison Moschino

På utsidan ser denna hotellbyggnad ut som en gammal tågstation från 1800-talet, vilket den också är. Men på insidan genomsyras lokalerna av en sann excentrisk “Moschino­anda”. Kanske vill du bo i ett rum med tema från Alice i ­underlandet? Franco Moschinos klädmärke blev berömt för sitt surrealistiska nytänk och fantasi­fullhet, och fantasi är något som genomsyrar hotellet. Du vet inte riktigt vad som väntar runt nästa hörn.
maisonmoschino.com

3 AUSTRALIEN
Palazzo Versace

Versaces kläder brukar inte direkt vara blygsamma utan sticker ut med sitt glitter och glamor. Hotellet på austral­iska Guld­kusten visar heller inte någon direkt blygsamhet när de beskriver sig själva: “En juvel för världen att njuta av.” För den som vill smälta in på hotellet så finns det i lobbyn Versacekläder till försäljning. Behöver du fixa frisyren så du kan också boka tid hos en av Australiens bästa frisörsalonger som finns på hotellet.
palazzoversace.com

4 BALI
Bulgari hotel

Bulgaris smycken är dyra, stilrena och ofta med en spännande twist. Att hotellets lyxiga villor är dyra att bo i kan man förstå, här får man en egen pool och 300 kvadratmeter stort utomhusvardagsrum (trädgård). Villorna, som går i en traditionell balinesisk stil blandat med italiensk design, ligger på en klippa 150 meter över havet på den sydligaste udden av halvön Jimbaran med dramatisk utsikt över Indiska oceanen.
bulgarihotels.com

5 KUWAIT CITY
Hotell Missoni

År 2003 firade klädmärket ­Missoni 50 år. Men deras hotell i Kuwait är bara drygt ett år gammalt. Precis som kläd­märket går hotellets möbler i en mön­s-ter­­­mix och en saligt blandad färg­­palett som även matchar landets egna färger i guld, turkos, beige och blått. Samtliga rum har spektakulär utsikt över Persiska viken. Skulle man tröttna på att njuta av fin utsikt på rummet så ligger hotellet mitt i Kuwait Citys shopping- och ­nöjeskvarter.
hotelmissoni.com


Text: Frida Benno Hjerpe • 2013-11-13
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top