• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 49 tips i Phuket

  Oavsett om du rest till Phuket en eller tio gånger tidigare lär du ha missat några av godbitarna. Phuket är trots sin ringa storlek fylld av unika smultronställen som många turister aldrig hittar till.
  Här är insidertipsen du inte får missa på din nästa resa.

  49 tips i Phuket

  Utflykter & aktiviteter i Phuket

  1 Dino Park

  Minigolfbanan Dino Park på strandgatan mellan Karon och Kata Beach (mitt emot Buffalo Steak House) är populär bland barnen och har som namnet antyder dinosaurietema. Det finns även en restaurang i anslutning till minigolfbanan som erbjuder riktigt god mat, både thailändskt och västerländskt.
  Hitta hit: Ligger bredvid Marina Phuket Resort mellan Karon och Kata Beach, dinopark.com/

  2 Splash Jungle Water Park

  Hotellet West Sands slog till och öppnade Splash Jungle Water Park i början av 2010,ett projekt som kostade 500 miljoner baht, 120 miljoner kronor, att bygga. Splash Jungle Water Park är Phukets första badland och inte helt oväntat mycket populärt bland barnen. Med tanke på det relativt höga in­trädespriset bör du försöka avsätta en heldag. För vuxna är dagsinträdet 1 295 baht, ca 315 kr, och för barn i åldrarna 5 till 12 år kostar det 650 baht, ca 160 kr.
  Hitta hit: Ligger inuti hotellet West Sands vid Mai Khao Soi 4 i norra delen av Phuket, 076-37 21 11, splashjunglewaterpark.com.

  Upptäck grottorna i Phang-Nga-bukten. Foto Thinkstock

  3 John Gray's Sea Canoe

  Att paddla kanot i grottorna vid Phang-Nga-bukten är en upp­levelse du inte får missa. Det finns flera företag som erbjuder dessa turer, men John Gray är den person som först startade dessa utflykter för snart 30 år sedan och anses vara bäst. Han är lite dyrare än några arrangörer som dykt upp på senare år, men det är värt att lägga lite extra på ett företag som är mycket månt om Phukets natur och att den inte exploateras.
  Hitta hit: 124 Soi 1 Yaowarat Road, Taladyai, Muang, johngray-seacanoe.com.

  4 Phuket Aquarium

  Phukets enda akvarium är inte det största i världen, men det erbjuder en intressant insyn i hur det marina livet ser ut i Andamansjön. Här finns allt från clownfisken Nemo till hajar och rockor. Det finns även en relativt ny glastunnel där du kan se fiskarna på nära håll.
  Hitta hit: Vid slutet av Cape Panwa på östra sidan av Phuket. phuketaquarium.org

  Läs också:Thailand - Dykning på Ko Tao och Similan

  5 Snorkla vid Racha Noi

  Det bästa stället för en dags snorkling är att ta en båttur till ön Racha Noi som ligger en timmes båtfärd från Chalong i södra Phuket. Racha Noi har en härlig vik med flera restauranger. Passar även utmärkt för barn.
  Hitta hit: Med båt från Chalong. Boka med resebyrå för hämtning på ditt hotell.

  6 Simon Cabaret

  Simon Cabaret har Phukets äldsta och mest kända uppträdanden. Här showar så kallade ladyboys – män som vill vara kvinnor – till glada toner. Vill du inte betala för att se dessa ladyboys lär du även se dem om du strövar omkring på Bangla Road i Patong Beach där ofta spontana uppträdanden äger rum utanför barerna.
  Hitta hit: På huvudvägen Sirirat road mellan Patong och Karon Beach, 076-34 20 11, phuket-simoncabaret.com.

  Simons Cabaret är en legendarisk ladyboyshow med mycket humor.

  Simons Cabaret är en legendarisk ladyboyshow med mycket humor.

  7 Paintball i Chalong

  Reser du tillsammans med en stor grupp eller om du har möjlighet att samla ihop ett gäng på minst åtta personer bör ni definitivt prova på paintball. Vid Phuket Shooting Range i Chalong kan du roa dig med att skjuta dina vänner i en exotisk miljö som får dig att känna dig precis som Rambo.
  Hitta hit: På huvudvägen mellan Chalong Circle på väg mot Kata Beach.

  8 Phuket Cable Ski

  En relativt okänd men rolig aktivitet är att åka wakeboard på Phuket Cable Ski i Kathu. Här finns en stor bana som passar både nybörjare och proffs. Att balansera på en skida samtidigt som du håller i ett handtag som drar dig runt vattenbanan ser enklare ut än vad det är.
  Hitta hit: 86/3 Moo 6 Vichitsongkram Road i Kathu, 076-20 25 25, phuketcableski.com.

  9 Gokart i Kathu

  I Kathu nära Patong Beach finns två stycken gokartbanor som erbjuder rolig körning för både vuxna och barn. Kommer du från Patong bör du välja Phuket Kart speedway som ligger på vänster sida om vägen. Där går det även att hyra fyrhjulingar (ATV) och motorcrosscykel för lite offroadkörning i den närliggande djungeln.
  Hitta hit: Vid huvudvägen från Patong Beach mot Kathu/Phuket Stad. Precis efter att du passerat det stora berget. gokartthailand.com/

  Gokart i Kathu är en bra utflykt för den som bränt sig i solen.

  Gokart i Kathu är en bra utflykt för den som bränt sig i solen.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!