Annons
Annons
Smudge på Fairmont St Andrews har schemalagda promenader runt egen­domen, som du kan följa med på.

Smudge på Fairmont St Andrews har schemalagda promenader runt egen­domen, som du kan följa med på.

Restips

Hotell med husdjur

Det finns en hel del hotell i världen som tillåter husdjur, och av dessa finns ytter­ligare en del som även har fyrfotingar bland personalstyrkan. Här är fem husdjur som checkat in för gott.

Text: • 2014-05-13 Uppdaterad 2014-05-13

Fairmont
St Andrews, Skottland

Här träffar du en av hotellets populäraste medarbetare redan i lobbyn – labrador retrievern Smudge. Hon gillar att befinna sig i händelsernas centrum och för att du inte ska missta henne för en gäst bär hon liksom alla övriga medarbetare en namnskylt. Hon finns även tillgänglig för alla gäster som vill sällskapa med henne på hennes schemalagda promenader runt om på egendomen.
•  fairmont.com/st-andrews-scotland

The Woodmark
Kirkland, USA

På Woodmark har trendgurun, den 14-årige labradoodeln Woody nyligen dragit sig till­baka och lämnat över sin titel “Director of Guest Satisfaction” till ersättaren Woody Mae, en svart labrador. Varje onsdag hål­­ler Woody Mae hov för övriga hundgäster på Yappie Hour. Vi håller även tummarna för att Woody Mae kommer att ta över Woodys sociala nätverkande, hans Tumblr-konto, ett slags ­fotoblogg där man kunnat följa livet och arbetet på hotellet.
thewoodmark.com

Le Sereno
St Barths, Karibien

St Barths läckraste boutique­hotell just nu, Le Sereno, är upphottat av Parisdesignern Christian Liaigre och chict så det förslår. Runt de 37 exklusiva sviterna och villorna stryker den keliga huskatten Cockie som gärna stannar till för en stund. Hennes absoluta favoritplats är givetvis hotellets fiskrestaurang Restaurant des Pecheurs där hon håller noga koll på dagens fångst. Annars hittas hon för jämnan i lobbyn där hon välkomnar de nyanlända gästerna.
lesereno.com

Hotel Triton
San Francisco, USA

Triton Ù?r ett av stadens, om inte landets coolaste hotell, med individuellt inredda rum, varav ett rum är inrett av Jerry Garcia, frontfiguren från kultrockarna  Grateful Dead. Flowerpower-tema är bara förnamnet. Personalen bär inga uniformer utan sina privata kläder. Här jobbar även blandrasen Romeo vars specialitet är att åka snålskjuts med väskvagnarna och hjälpa till att bära. Lämnar du dricks till honom är han duktig på att leverera den till personalen.
hoteltriton.com

Hotel Le Negresco
Nice, Frankrike

Lämna företräde. På Negresco är det inte gästen som har rätt, utan Carmen, den 8-åriga hotell­katten som styr sitt hem med järntass. Ofta hittar man henne i baren eller i den stora trappan, alternativt i lobbyn. Det finns en regel på Negresco – Carmen går alltid först. Att flytta på henne eller att gå i vägen för henne är inte tillåtet. Med det sagt är Carmen ändå så pass charmig att hon ofta får brev från sina fans och före detta gäster.
hotel-negresco-nice.com

Läs mer om att resa med husdjur:

Disneyland öppnar lyxresort för husdjur
Endast husdjur på nytt flygbolag
Resa med husdjur – så gör du


Text: • 2014-05-13
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top