• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Restauranger i Berlin

  Upptäck ett nytt matmecka. De senaste åren har något hänt med Berlins restaurangkultur, som har skärpt till sig och fått ett ordentligt uppsving. Här finner du några tips.

  Restauranger i Berlin
  Foto Thinkstock

  Läs också: Hotell i Berlin : Kaféer & barer i Berlin : Klubbar i Berlin
  Shopping i Berlin : Att göra i Berlin

  Ron Telesky

  Kanadensisk pizza

  Amerikansk pizza har vi nog alla ätit någon gång, men kanadensisk dito? På Ron Telesky är pizzorna tunna och kommer både med klassiska fyllningar och ingredienskombinationer du inte trodde fanns. Två bitar räcker gott och väl – de är stora. Du måste testa att ringla lönnsirap med chili över din slice, gärna mycket.
  • Dieffenbachstraße 62, Neukölln, ron-telesky.de

  Si An

  Vietnames

  Folk är eniga, det är på Si An man äter stans bästa pho (vietnamesisk soppa). Fokus ligger på kryddningen och varje rätt är varsamt tillredd med enbart fräscha ingredienser. Prova gärna deras hemgjorda te och glöm inte att boka bord.
  • Rykestraße 36, Prenzlauer Berg, sian-berlin.de

  Unsicht bar

  Den mörka restaurangen

  På Unsicht bar är alla servitriser blinda, och du ser ingenting heller för lokalen är alldeles becksvart. Det är meningen att du ska låta ögonen vila och istället koncentrera dig helt på ditt smaksinne för att njuta av den väl utvalda menyn.
  • Gormannstraße 14, Mitte, unsicht-bar-berlin.de

  Oderquelle

  Genuin husmanskost

  Om du gillar tysk husmanskost, eller aldrig tidigare har smakat, måste du äta på Oderquelle. Här serveras köttiga korvar, schweinebraten, tyska nudlar och vit sparris med hollandaise. Urtyskt och makalöst gott. Bered dig på att rulla hem.
  • Oderberger Straße 27, Prenzlauer Berg, oderquelle.de

  Richard

  Haute Cuisine

  Otippat val av område för en sofistikerad restaurang, men restaurangen Richard ligger trots allt i lokaler som en gång tillhörde en av Berlins första restauranger. På Richard är maten elegant fransk Haute Cuisine och femrättersmenyn byts ut var tredje vecka. Atmosfären är lugn och personalen vänlig.
  • Köpenicker Straße 174, Kreuzberg, restaurant-richard.de

  Schiller Burger 

  Trendiga hamburgerkedja

  Ta dig tillbaka samma väg mot Kreuzberg och vidare in i den trendiga stadsdelen Neukölln. Luncha på hål-i-väggen-haket Schiller Burger på Herrfurthstrasse 7. Mozzarellaburgaren är i en klass för sig och missa för guds skull inte deras sötpotatispommesfrites. Här finns dessutom bra alternativ för veganer och vegetarianer. Finns på sex platser i staden. schillerburger.com

  Las Primas

  Rustik spanjor

  En av många mysiga kvarterskrogar i Kreuzberg. Atmosfären är varm och servicen utmärkt. Trots det spansk-klingande namnet och tapasen på menyn bör du beställa risotton (kocken är italiensk). Bli inte för-vånad om en trio gamla spanska män med traditionella hattar och gitarrer dyker upp och river av några sånger för matgästerna. 
  • Wrangelstrasse 54. Kreuzberg

   Nine gold (tidigare HBC)

  I en betonggrå del av Mitte ligger snygga Nine Gold, under DDR ett ungerskt kulturhus. Numera trängs här utställningar, filmfestivaler, events, en bar och numera även en industrichic brasilianskinspirerad restaurang. Prova deras hummer eller argentinska stek och dröj kvar någon timme i baren utanför. Vid midnatt kommer festen att vara igång.
  Var: Karl-Liebknecht Strasse 9, Mitte, tel +49-(0)30-243 429 20, hbc-berlin.de.
  T-bana: Alexanderplatz.

   

   

  Läs också:

  5 intressanta hotell i Berlin

  Kaféer & barer i Berlin

  Klubbar i Berlin

  Shopping i Berlin

  Att göra i Berlin

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!