Annons
Annons

977061.jpg

Restips

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona

Om du redan har varit i Barcelona både en och två gånger så har du förmodligen redan bockat av La Sagrada Familia och La Rambla från listan. Men sen då? Vad göra? Vi har bett fem svenskar som bor i staden att ge oss sina bästa tips bortom turiststråken. Varsågod och res!

Text: • 2014-08-22 Uppdaterad 2021-06-23

Barcelonas hemligheter

Läs också: 40 saker du inte får missa i Barcelona!

 

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
GABRIELA LUNDH OLMOS
Bott i Barcelona sedan: 2012.
Gör i Barcelona: praktik + arbete på hotellet Hilton Diagonal Mari Barcelona.

Gabriela Lundh Olmos bästa Barcelonatips:

SHOTBAR
Espit Chupitos

En superball liten shotbar med över 2 000 olika chupitos, shots, att välja mellan. För den som hellre tar ett stort glas så har de även drinkar av olika slag. En bra start på en utekväll som garanterat får fart på festandarna. Rekommenderas starkt!
Adress: Carrer d’Aribau 77, espitchupitos.com/barcelona

SHOPPING
La Maquinista

Effektivisera shoppingen! En bit utanför stadskärnan ligger shoppinggallerian La Maquinista. Många turister missar köpcentret, som har ett stort utbud av butiker, både kända märken samt lite mer udda butiker.
Adress: Paseo Potosi 2, Sant Andreu, lamaquinista.com

BAR
Bosc de les Fades

Detta är en bar och kafé inredd som en magisk skog. Det känns som man är mitt i en sagovärld. Måste upplevas!
Aderss: Passatge de la Banca 5, museocerabcn.com

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
Shoppinggallerian La Maquinista.

Läs ocksÙ�: Barcelona – citypuls och strand

 

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
CATHRIN KARLSSON
Bott i Barcelona sedan: september 2002.
Gör i Barcelona: arrangerar och skräddarsyr resor på bokabarcelona.se.

Cathrin Karlssons bästa Barcelonatips:

RESTAURANG
Cal Pep

En av Barcelonas absolut bästa tapasrestauranger. Glada Pep står alltid i egen hög person bakom bardisken tillsammans med sina kolleger och serverar tapas gjorda på säsongens bästa råvaror. Det gäller att komma i tid då köerna börjar minst 30 minuter innan de öppnar. Slå dig ner i baren och beställ lite allteftersom och njut under tiden av deras spanska viner.
Adress: Plaça de les Olles 8, calpep.com

SHOPPING
Le swing och Blow by le swing

Denna lilla kedja har coola vintagekläder och smycken. Ena ägarinnan Ù￙?r svensk och butiken är den mest kända vintage­butiken i hela Barcelona och ett hett ställe för stylister och fashionistas. Hitta allt från gamla Loeweslipsar och Celineväskor till vackra Versaciklänningar. Om man gillar shopping ska man definitivt vika en eftermiddag till att bara strosa omkring i detta område, El Borne, med många unika butiker och mysiga kaféer.
Adress: Blow by le Swing, Bonaire 6 (El Borne)
Adress: Le Swing, Rec 16, leswingvintage.com

RESTAURANG
El Xiringuito de Escribà

Detta är ett absolut måste under de varma månaderna! Restaurangen har ett stort utbud av spanska rätter, men är framförallt känd för att servera den bästa paellan i stan. Välj mellan “Mar” eller “Montaña”, det vill säga hav med blandade skaldjur, eller berg, med kyckling. Deras efterrätter är också välkända bland katalanerna. Ta ett dopp i Medelhavet efter maten!
Adress: Avinguda del Litoral 42, Playa Bogatell, escriba.es

BAR
Boca chica

Hit kan man gå vilken dag som helst i veckan. Miljön är avspänd och mysig och det finns flera olika våningar att utforska. Maten i restaurangen Boca Grande är inte riktigt lika intressant som baren i sig. Man börjar alltid kvällen med drinkar i baren Boca Chica på andra våningen men slutar senare på toaletten där en dj spelar skivor och gästerna hänger och dansar.
Adress: Passatge de la Concepció 12, bocagrande.cat

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
Le Swing är en av Barcelonas mest kända vintagebutiker.

Läs också: 9 avstickare från Barcelona

 

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
SARA LARSSON
Bott i Barcelona sedan: 2000.
Yrke: Försäljningsansvarig på Pepe Jeans Spanien.

Här är Sara Larssons bästa Barcelonatips:

GATULIV
Poblenou

Poblenuo är ett område som ligger strax bortom de mest kända turiststråken. Kvarteren ligger alldeles vid havet och har en underbar promenadsträcka, Rambla de Poblenou, som under vår, sommar och tidig höst sjuder av liv och rörelser. Slå dig ner på en uteservering och kolla in folklivet.
Metro: Poblenou

RESTAURANG
Recasens

Rambla de Poblenou ligger den supermysiga restaurangen Recasens. Här serveras inga lagade rätter utan bara charkuterier, sallader och ostar av alla de slag. Dekorationerna växlar efter årstid. Sittplatserna är åtråvärda så det är en god idé att boka bord.
Adress: Rambla de Poblenou 102, canrecasens.com

SÖTDRICKA
Tio Ché

Under årets varma månader – och de är många i Barcelona – ringlar sig kön lång framför Tio Ché och alla besökare är på jakt efter samma sak – drycken horchata. Horchata är en söt mjölkaktig dryck gjord på jordmandel. Tio Ché är något av institution i kvarteret och har varit ett familje­företag i över hundra år. Receptet är givetvis en familjehemlighet. Här serveras även hemmagjord glass, kanderade nötter och farton, ett bakverk från Valencia.     
Adress: Rambla de Poblenou 44, eltioche.es

RESTAURANG
Bar Tomás de Sarrià

Här hittar du enligt många stadens bästa patatas bravas, friterade potatisbitar, som serveras med stark tomatsås enligt hemligt recept. Resturangen ligger i Sarrià som också är ett mysigt område som ligger lite utanför centrum. För den fotbollsintresserade så kan Bar Tomás vara ett gott restaurangalternativ innan matchen på Camp Nou.
Adress: Mayor de Sarrià 49

ARABISKT SPA
Aires de Barcelona

Har du trötta ben efter allt promenerande eller vill du bara ha en lugn stund, så rekommenderas de arabiska baden Aires de Barcelona i området Born. Här kan du få en härlig massage, bli renskrubbad i hamamet eller simma i de olika tempererade poolerna. Det här är ett populärt ställe bland både
Barcelonabor och turister, så boka gärna i förväg.
Adress: Passeig de Picasso 22, airedebarcelona.com

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
Arabiskt i Barcelona, Aires de Barcelona.

Läs också: 24 timmar i Barcelona

 

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
LIZ LINDVALL
Bott i Barcelona sedan: 2012.
Gör i Barcelona: frilansjournalist och bloggare på liztigt.com.

Liz Lindvalls bästa Barcelonatips:

TAPASBAR
Tapeo

Underbart goda tapas till rimlig prisnivå. Lokalen är trång och har bara några få bord, så det kan vara värt att reservera plats innan. Kockarna är perfektionister, gillar att experimentera och att prata med gästerna mellan varven. Dessutom lagar de maten mitt framför en så det luktar alltid gott av vitlök, bröd och tomat. Deras chokladmousse med salt och olivolja är det godaste jag någonsin ätit.
Adress: C/Montcada 29, El Born, tapeoborn.cat

FRUKOST
Milk Bar & Bistro

Den typiska spanska frukosten består av en cigarett och en shot hett kaffe. Inte nödvändigtvis den bästa starten på dagen för en känslig semestermage. Milk är det perfekta brunchstället när du är trött
på tapas och vill äta dig mätt. Amerikanska blåbärspannkakor, frukt med müsli och ägg Benedict är det som gäller. Stämningen är avslappnad och personalen trevlig. De tittar inte surt på dig om du stannar kvar länge.
Adress: C/Gignas 21, Gotiska kvarteren, milkbarcelona.com

VIN OCH OST
Formatgeria la seu

En pytteliten spansk ostbutik med en ägare som kan allt om ost. För ett par euro får du pröva olika sorter och skölja ner smakerna med husets goda vin. Allt i butiken luktar obeskrivligt gott. Butiken kan vara lite svår att hitta, men är helt klart värd att leta efter i närheten av plaza Jaume I. Ägaren Katherine pratar bra engelska.
Adress: C/Carrer Dagueria 16, Gotiska kvarteren, formatgerialaseu.com

SHOPPING
Vintage Lullaby

Bra secondhandaffär. Fina femtiotalskoftor, tyllkjolar, sextiotalsklänningar, men även märkeskläder från Chanel, Dior och Gucci. Det bästa är att allt är sorterat efter årtal vilket gör det lättöverskådligt. Fråga Africa som jobbar här efter tips. Hon är en riktig vintageguru. När du går ut genom dörren hittar du dessutom flera andra bra vintagebutiker på samma gata. På lördagar ordnar de en gemensam loppmarknad med ännu bättre priser.
Adress: C/Riera Baixa, 22, Raval, barcelonavintage.com

JAZZKLUBB
Jazzsí Club

En skön, trång musikpub som har livespelningar varje kväll. Det blir otroligt intimt på ett bra sätt när musikerna, som nästan sitter i famnen på publiken, kör igång med jazz, flamenco, soul eller blues. Förra gången jag var där sjöng en ung kille med en sådan känsla att en gammal man började gråta. Kom tidigt, beställ ett glas cava och roffa åt dig en plats nära scenen. Sedan är det bara att luta dig tillbaka.  
Adress: C/Requesens, 2, Raval, tallerdemusics.com/jazzsi

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
Glöm kaffe och en cigg till frukost. På Milk serveras stadiga frukostar. På menyn hittar du såväl amerikanska pannkakor som müsli.

Läs också: Weekend i Barcelona

 

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
CLAUDIA COMANESCO
Bott i Barcelona sedan: 2011.
Gör i Barcelona: entreprenör, designer och grundare av svensknätverket What’s up Barcelona.

Claudia Comanesco bästa Barcelonatips:

BAR
Gran Foc

Mysig loungebar med internationell prägel. Goda drinkar, energiska dj:s och det perfekta stället att starta fredagen på. Förvandlas till klubb med hemmafestkänsla senare på kvällen. Baren har nyligen uppdaterat all inredning och är nu läckrare än någonsin.
Adress: Carrer de Roger de Llúria 23, focyou.com

RESTAURANG
La Luna

Bohemisk restaurang med billiga, stora tapasrätter och plockmat att dela mellan vänner eller med en dejt. Re­staurangen ligger lite undangömd i området Born.
Adress: Abaixadors, 10, lalunabcn.com

KLUBB OCH HÅRSALONG
Hair Club Estilistes

Hårsalong och klubb i ett. Konstvisningar, showroom för modedesigners, den senaste housemusiken och fri bar. Detta är stället där alla Barcelonas nöjesprofiler och kulturpersonligheter möts på fredagar för att summera veckan och bli ­stylade inför helgen. Mycket duktig personal.
Adress: Carrer de Roger de Llúria 55

NATTKLUBB
Ocaña

Trendig uteservering och lounge i retrostil med klubb på nedervåningen. Rekommenderas för sina diskokvällar och söndagsbrunch.
Adress: Plaza Reial 13–15, ocana.cat

Bästa tipsen bortom turiststråken i Barcelona
På helgerna förvandlas Gran Foc till en klubb med skön hemmafest-känsla.

Läs också:

Guide till Barcelona
40 saker du inte får missa i Barcelona!
Barcelona – utlandssvenskarnas favoriter
Barcelona – citypuls och strand


Text: • 2014-08-22
RestipsSpanienBarcelona

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top