Annons
Annons
Malin Richardson guidar dig till Paris lyxigare ställen.

Malin Richardson guidar dig till Paris lyxigare ställen.

Frankrike

25 lyxiga weekendtips till Paris

Malin Richardson driver den populära modebloggen, A Fashionistas Guide. Vi bad om hennes bästa tips för en weekend med guldkant i Paris – staden i hennes hjärta där hon även har bott.

Text: Redaktionen • 2015-09-01 Uppdaterad 2021-07-21

Patisserier

1. Sadaharu Aoki

Hit kommer jag när jag vill köpa mina favoritbakverk som är Éclair Sesame Noir, Tarte ­Caramel, samt deras Choux (cream puff).

2. Jacques Genin

Älskar ni choklad och kara­meller? Då är detta platsen för er. Testa gärna Jacques choklad éclair samt hans olika kolor. Deras mille-feuille är en upplevelse i sig.

25 lyxiga weekendtips till Paris
2. Beroendeframkallande från Jacques Genin.

3. Café Pouchkine

Mitt favoritpatisserie i Paris! Jag älskar deras macarons, de skapar alltid spännande smakkombinationer. Ett tips är att besöka deras butik i Marais vid Place des Vosges. Köp med en liten picknick, slå er ned i gräset och njut i solen!

25 lyxiga weekendtips till Paris
3. Café Pouchkine har ryska anor, med fransk touch.

4. Éclair de Genie

Ända sedan dagen då Christophe Adam slog upp dörrarna till sin éclair concept store i Marais så har det varit en succé. Han gör det han gör bäst på – éclairer! Här hittar ni stans godaste och chicaste éclairer utan tvekan.

25 lyxiga weekendtips till Paris
4. Fluffiga drömmar med olika fyllningar från Éclair de Genie.

5. Hugo & Victor

Här hittar ni några av Paris bästa macarons och bakverk. Se till att komma innan lunch så ni slipper de värsta köerna. De bästa bakverken säljer slut fort. Jag rekommenderar varmt deras Victor Fraise Mille­feuille, Victor Pistache samt Victor Verveine.

Glassbarer

6. Martine Lambert

Martine jobbar enbart med de bästa fruktråvarorna för att uppnå de bästa smakerna i glassen. Hennes sorbet är fantastiskt god, krämigare glass är svår att hitta.

  • 39 rue Cler

7. Pozzetto

Jag har ätit mycket glass i mitt liv och här hittar ni den godaste i Paris, enda kruxet är att köerna är bland de längsta i staden också. Men det är värt det, så värt det.

25 lyxiga weekendtips till Paris
7. Glass på italienskt vis på Pozzetto.

8. Berthillon

Även här hittar ni glass utöver det vanliga liksom en kö utöver det vanliga. Den här glassbaren ligger på underbara Ile Saint Louis som är ett av mina favoritområden i Paris. Perfekt område att strosa runt i efteråt, med en glass i handen.

9. Grom

Fantastisk glassbar grundad av två unga italienare 2003. De har haft en enorm framgång och har numera butiker runt om i världen. Men låt inte det skrämma er! Kvaliteten på deras produkter är fortfarande sylvass!

10. Gelati D’Alberto

Hit går ni om ni vill uppleva nya spännande smaker, god glass samt för att se när personalen formar din glass till en vacker blomma. Du lär inte vara ensam om att vilja uppleva detta sÙ� var beredd på att köa.

Brasserier

11.  Julien

En av de vackraste lokalerna i Paris! Det känns som om man vrider tillbaka tiden och landar på det ljuva 1920-talet med servitörer som går runt i frack och serverar maten på silverbrickor. Brasserie Julien symboliserar elegans och finess. Maten är klassisk fransk där fokus ligger på färskheten i ­råvarorna.

25 lyxiga weekendtips till Paris
11. Julien är ett av Paris allra elegantaste brasserier.

12. Brasserie Flo

Ett perfekt brasserie att gå till när man är ute efter liv och rörelse samt god fransk mat. Det är väldigt genuint så förvänta er inte att menyerna finns på annat än franska eller att ser­vitörerna ens kan svara er på engelska, men det är en del av charmen! Menyns inspiration kommer från Alsace i Frankrike där maten är rustik med rätter som panerad sjötunga, skaldjur och anka.

7 cours des Petites Ecuries, floderer-paris.com

13. Brasserie ­Thoumieux

Ett av mina favoritbrasserier i Paris, jag älskar den vackra ­inredningen och maten. Grundat av Michelinkocken Jean-François Piège samt Thierry Costes har de tillsammans skapat ett succékoncept med enkel fransk mat med en sofistikerad twist. Ni hittar detta brasserie i Les Invalides, området där även Eiffeltornet ligger. I kvarteren finns många andra trendiga och populära restauranger.

14. A La Biche au Bois

Precis allt är så genuint franskt som man vill ha det och kvaliteten på maten är genomgå­ende hög. Detta ställe är ett av få brasserier i Paris som inte hunnit bli helt upptäckta av ­turister på jakt efter de lokala genuina brasserierna dit fransmännen går själva. Här serveras traditionell fransk mat och jag skulle rekommendera er att testa deras ägg med majonnäs till förrätt och coq au vin till huvudrätt. Pröva även deras fries, bland de bästa jag smakat i Paris.

  • 45 avenue Ledru-Rollin

15. Les Deux Magots

Hit går jag för att ta något lättare att äta på eftermiddagen på deras uteservering. Det är den perfekta platsen att sitta och spana på människor som passerar och bara njuta av vackra St-Germain-des-Prés. Glöm inte att spana in deras bakverk. Här hittar ni klassisk fransk mat med fokus på fisk, kött och skaldjur.

25 lyxiga weekendtips till Paris
15. Varma kvällar på Les Deux Magots utservering.

Hotell

16. Hotel de Buci

Med sitt läge i vackra St-Germain-des-Prés så är detta boutiquehotell det perfekta alternativet för kärleksparet som vill ha nära till stadens mysigaste kaféer och brasserier. Hotellet erbjuder små rum ­inredda i varma toner mitt i hjärtat av Paris som alltid är fullt av liv och rörelse. Rum från 3 200 kr/natt.

25 lyxiga weekendtips till Paris
16. Hotel de Buci erbjuder litet personligt kryp-in i hektiska kvarter.

17. Hotel La Villa

För resenärer som uppskattar modern design så är nyöppnade Hotel La Villa i St-Germain-des-Prés en gömd pärla, belägen på en av Paris mest kända gator. Gyllene läge bara ett stenkast från legendariska Café de Flore. Hotellet har 4 stjärnor i dagsläget men det kommer nog inte dröja länge innan ytterligare en stjärna dyker upp. Rum från 3 000 kr/natt.

25 lyxiga weekendtips till Paris
17. La Villa är ett designhotell med bra läge.

18. Prince de Galles

På nyrenoverade Prince de Galles samlas några av stans mest världsvana resenärer! Oav­­sett om du är i Paris för ­business eller pleasure så erbjuder detta hotell precis allt du kan tänkas behöva, i en miljö som tar dig tillbaka till 1920-talets artdecoglans. Det är dessutom det enda hotellet i Paris som erbjuder en gastronomisk frukost, en upplevelse som inte bör missas. Rum från 5 000 kr/natt.

19. Hotel Fouquet’s Barrière

Att Paris är ett kulinariskt mecka är ingen nyhet så att välja hotell med utgångspunkt vad det finns för restauranger i närheten borde vara helt rimligt. Älskar ni att njuta av gastronomiska upplevelser? Då är detta ett hotell helt i er smak. Här finns fem olika restauranger av högsta kvalitet anslutna. Rum från 4 500 kr/natt.

20. The Mandarin Oriental Paris

På detta hotell samlas det chica modefolket från hela världen och här finns definitivt stans mest välklädda gäster. Om du reser till Paris för en weekend fylld av shopping så är detta hotellet för dig. Bättre läge för shopping går inte att hitta då hotellet ligger mitt i Paris bästa modedistrikt. Hotellet erbjuder exceptionell service och erbjuder även Paris bÙ�sta spa där du kan unna dig en ­ansiktsbehandling i rent guld från Guerlain på 3 timmar. Rum från 4 700 kr/natt.

Restauranger

21. Frenchie

För en mer avslappnad middag i Paris så rekommenderar jag Frenchie som är sanslöst populär. Priserna är bra och kvaliteten hög, precis så som fransmännen vill ha det när de går ut och äter. Här väljer du från fasta menyer där det bjuds på klassisk fransk mat med en modern twist.
5–6 rue du Nil, frenchie-restaurant.com

22. Le Cinq

Det här är min varmaste rekommendation för resenärer i Paris som älskar det franska köket och vill uppleva det på bästa sätt. Kocken Christian Le Sque är det kreativa geniet bakom denna 3-stjärniga Michelinkrog. Det var snart ett år sedan jag åt här men jag minns fortfarande varenda smak och upplägg. Ett besök här är en upplevelse du kommer bära med dig resten av livet! 

31 avenue George V, restaurant-lecinq.com

25 lyxiga weekendtips till Paris
22. Äter riktigt flott i Paris gör man på Le Cinq.

23. Verjus

Detta är mitt stammisställe i Paris. En avslappnad restau-rang i en öppen ljus lokal. Perfekt för en middag där pris­värd mat och kvalitet är i fokus. Men se till att boka bord! Parisarna älskar Verjus och det är alltid fullt. På menyn hittar du modern amerikansk mat med fransk approach. Jag rekommenderar deras sjurätters avsmakningsmeny, en fantastisk upplevelse! Glöm inte heller att testa Verjus sandwichbar som serverar Paris godaste mackor enligt min åsikt.

24. Camélia

Min favoritplats i Paris för en solig lunch utomhus. De har en fantastiskt mysig innergård som är öppen under sommarhalvåret. Menyn är skapad av Thierry Marx och rätterna som serveras här är som konstverk. Ni får inte missa att beställa ­efterrätt här med bakverk från deras ljuvliga patisserie. Re­staurangen ligger i ett av de lyxigaste områdena i Paris, nära till alla de stora sevärd­heterna.

25. La Petite Maison ­de Nicole

Mottot för restaurangen är Tous celebres ici vilket betyder “Alla firar här” och det faktumet undgår ingen. Atmosfären är underbar och lokalen är alltid full av liv och rörelse. Menyn andas Medelhavet och består av ren och enkel mat med fokus på smakerna.

25 lyxiga weekendtips till Paris
24. Ta ett bett i ett konstverk.

Text och foto: Malin Richardson

För fler av Malins tips kolla in hennes blogg, A fashionistas guide.com.

Kvinnornas Paris – böcker, barer och byxförbud

10 tips till romantiska Paris

7 anledningar att besöka Champagne

7 exklusiva lyxklubbar i London


Text: Redaktionen • 2015-09-01
FrankrikeRestipsListorMat och dryckParisWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top