• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 24 timmar: Ett adrenalinfyllt dygn Queenstown

  Visst kan man ta det lugnt i hyperaktiva Queenstown, men då missar man själva grejen. Staden är en bas för slående vackra äventyr.

  24 timmar: Ett adrenalinfyllt dygn Queenstown

  07.30 Starta motorn

  Ladda med kaffe i tanken. Joe's Garage (Searle Lane) är en perfekt startbana för resten av dagen. Kaféet är inrett som ett garage och musiken flödar över både lokalbor och ett fåtal turister. Ett råd på vägen: ät lätt.

  08.40 One, two, three – BUNGY!

  Buss ut med AJ Hackett Bungy NZ till underbart vackra Gibbston Valley och Kawarau Bridge Bungy. Världens första kommersiella bungy. Här blir man vägd, säkrad och ställd på den bro som snart ska försvinna under ens fötter. Kom ihåg: man är supersäker. Le mot kameran och hoppa på tre. Sen är du garanterat klarvaken!

  11.00 Häng på hak

  Efter en bungy ska man alltid belöna sig själv. Lunch på det legendariska ham-burgerhaket Fergburger (42 Shotover Street) stillar hungern. Var beredd på en kö, eller ring och beställ i förväg. En sväng genom den lilla stads-kärnan går fort, men missa inte The Remarkables Sweet Shop (39 Beach Street). Fudge, choklad och sötsaker i massor.

  Adrenalinkick hos Kawarau Bridge Bungy, Queenstown.Foto: AJ Hackett Bungy NZ

  Adrenalinkick hos Kawarau Bridge Bungy. Foto: AJ Hackett Bungy NZ

  12.00 Vägen till paradiset

  Ungefär 30 minuters bilväg bort ligger orten Glenorchy och naturområdet Paradise.- Vägen dit löper längs Lake Wakatipu och utsikten är makalös. Snöklädda bergskedjor kantar sjön, gröna ängar, ormbunkar och skogar susar förbi. Har man ingen bil är Nya Zeeland världens mest liftarvänliga land, men som regel ska man ändå alltid vara petig när man väljer skjuts.

  12.30 Sagan om Glenorchy

  I Glenorchy kan man rida, vandra eller åka på guidad tur på Dart River. I lugn takt rekommenderas att vandra runt sjön på Lagoon Boardwalk. Sjön är känd för de svarta svanarna. I Paradise finns fler vackra vandringsleder, och för Sagan om ringen-fantasten finns sceniska platser att besöka, som Lothlórien.

  14.00 65 sekunders utsikt 

  Om man funderar på att hoppa fallskärm så är detta en av de absolut bästa platserna. Med en spektakulär utsikt över bergen är flygturen en tappa-hakan-upplevelse. Men kanske är man alldeles för fokuserad på att snart hoppa ut från planet, 4,5 km ovan mark. Ett fritt fall på 65 sekunder. Vill man spara pengar kan man hoppa från en lägre höjd. skydiveparadise.co.nz. 

  Fika i Glenorchy. Foto: Thinkstock.

  Fika i Glenorchy.

  18.00 Äntligen middag

  Tillbaka till Queenstown och efter en dag som denna är det skönt att slappna av och bli ompysslad på tapasrestaurangen The Bathhouse. Känd för sin fiskgryta (chowder) och det underbara läget vid stranden. Kicka av dig skorna, känn den oslipade sanden under fötterna och njut av solnedgången som speglas i Lake Wakatipu. 

  20.00 Panoramashow

  Ta linbanan till Queenstown Skyline Gondola. Här visas en panoramashow med bergskedjan The Remarkables som fond. På Skyline Bar skakas det fram utsökta cocktails. Annars kan du testa en nyzeeländsk Pinot Noir och bara njuta av utsikten och solnedgången.

  22.00 Stjärnklart

  Ta chansen att blicka ut i rymden och guidas med teleskop för att se det ikoniska Södra korset, Vintergatan och främmande planeter. Från gondolen går man en kort promenad till Bob's Peak för lite stargazing och har man tur ligger hela stjärnhimlen molnfri och klar att beskådas. Jackor tilldelas på plats om det blir kallt.

  Bergskantade Lake Wakatipu. Foto: Thinkstock.

  Bergskantade Lake Wakatipu.

  00.00 Början på slutet

  Tillbaka på Searle Lane. Här startades dagen med en lätt frukost och avslutas nu på rockiga Zephyr Bar. Stället är populärt bland kiwis. Beställ en öl och avrunda kvällen med lite biljard.

  Missa inte!

  Arrowtown. 20 minuters bilväg norrut, med pittoresk stadskärna, bergskedjor, skogar och vattendrag. På hösten inbäddad i ett orangefärgat bolster, och otroligt vacker.

  Missa gärna!

  Själva stadskärnan. Trist och turistpackad under högsäsong. Bege dig istället på utflykt i det vackra landskapet för att upptäcka underverket Nya Zeeland. 

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!