• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Insidertipset: Utrikeskorrespondentens bästa tips för avkoppling i Bangkok

  Margita Boström är bosatt i Bangkok och jobbar som Asienkorrespondent åt Sveriges Radio. Här tipsar hon
  om sina fem favoriter för lediga dagar i Bangkok.

  Insidertipset: Utrikeskorrespondentens bästa tips för avkoppling i Bangkok
  Margita Boström. Ålder: 62. Bor: Bangkok, Thailand. Yrke: Sveriges Radios Asienkorrespondent. Foto: Thinkstock/Mattias Ahlm/Sveriges Radio

  1 Chatuchak

  Picknick i parken

  Har du ingen större lust att tillbringa helgen tillsammans med vänner som vill shoppa på helgmarknaden Chatuchak så finns det en grön reträttplats i närheten. Parken Chatuchak är ganska stor och har en damm. Dessutom kan man behändigt hyra en picknickfilt på plats och det där med att hitta
  picknickmat är ju aldrig ett problem i Thailand.

  bangkok.com/sport-parks-activities/

  2 Thewet Pier

  Lokala höjdarkvarter

  Ta bussbåten från Thaksin Bridge till hållplats nummer 15 Thewet Pier. Här finns sköna kvarter att strosa runt i, en blomstermarknad och ett lokal-liv så som man kan föreställa sig präglade många delar av Bangkok förr i tiden. Här ligger också den lokala restaurangen Steve Café & Cuisine, belägen med utsikt mot floden. Slå dig ner för en utmärkt lunch eller middag och njut av atmosfären runtomkring. 

  stevecafeandcuisine.com

  Kvarteren kring Thewet Pier bjuder på en genuin atmosfär. Foto: Margita Boström.

  3 Santichai

  Fransk atmosfär

  Vid hållplats 13 längs med floden Chao Phraya ligger Pier Phra Athit. Där finns parken Santichai med det pompösa templet Pom Phra Sumen. Ett tips är att komma hit kvällstid då det vackert lyses upp av lampor i alla dess färger. Har du däremot sett dig mätt på tempel är parken en skön plats att tillbringa några timmar i tillsammans med en god bok. Det finns en mängd restauranger och kaféer i området, som i sig känns lite franskt.

  4 Hotell Oriental

  Lyx och avkoppling

  Vill du inte bege dig ut på en lång båttur så räcker det med att ta skytrain till stationen Saphan Taksin, gå ner till floden och ta en gratisbåt till det legendariska hotellet Oriental. Sätt dig på verandans restaurang och beställ in den goda pomelosalladen tillsammans med en fresh lime soda. Stolarna är så sköna att man gott kan ha med sig en god bok och njuta av fläkten från floden under några rofyllda timmar.

  mandarinoriental.com/bangkok

  Njut av lokala specialiteter på flytande marknaden Bang Nam Pheung på Bang Krachao.Foto: Margita Boström.

  Njut av lokala specialiteter på flytande marknaden Bang Nam Pheung på Bang Krachao.Foto: Margita Boström.

  5 Bang Krachao

  Oas i storstadkaoset

  Bang Krachao är den gröna halvön som ligger inklämd mellan en av Chao Prayaflodens krökar. Fly från storstaden genom att ta skytrain till Bangna, en taxifärd och sedan färjan över floden. Väl där ute, hyr en cykel eller gå på gångvägarna över mangroveskogen och njut av tystnaden. Vill du övernatta finns hotellet Bangkok Tree House som också serverar god lunch. Eller varför inte gå till den flytande helgmarknaden Bang Nam Pheung Floating Market.

  bangkoktreehouse.com

  Gilla Vagabond på Facebook för fler sådana här artiklar i ditt flöde!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!