• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Redaktionens favoriter: L’Ile Rousse – Korsikas perfekta semesterstad

  Vagabonds redaktionschef Fredrik Brändström har hittat en av sina absoluta favoritstäder – kuststaden L'Île-Rousse på norra Korsika.

  Redaktionens favoriter: L’Ile Rousse – Korsikas perfekta semesterstad
  Lagom stor semesterstad. Huvudstranden i L'Ile Rousse. Foto: Istock.

  Karga klippor störtar ner i turkost hav. Vågorna väller in och luften doftar av salt. Det är tidig morgon och jag är ute på min dagliga joggingrunda. Längs kusten söder om L'Ile Rousse löper smala stigar genom macchian. Marken är stenig och på sina håll går stigen längs branta stup. Det gäller att hålla koll på var man sätter fötterna. Så småningom når jag Bodri, en naturstrand där några enstaka badare är på väg ner i vågorna för ett morgondopp. Jag kan inte motstå frestelsen utan hoppar i jag också. 

  På väg hem mot L'Ile Rousse, en mysig stad med natursköna omgivningar. Foto: Frida Norre.

  Vår bas på Korsika är den lilla staden L'Ile Rousse. En badort, med lång historia av turism. Men trots detta känns den varken urvattnad eller smaklös. För en eller två veckors semester är staden precis lagom stor. Aldrig mer än ett par minuter mellan stranden, hotellet, butikerna och kaféerna på stan. 

  På den röda klippan utanför byn finns det mysiga restauranger perfekta för en middag vid havet. Foto: Istock.

  Ett par gånger åker vi på utflykt med den lilla rälsbussen som löper längs kusten och hoppar av i städer och badvikar längs vägen. Men ofta slutar det med att vi konstaterar att visst, det var fint, men lika mysigt som L'Ile Rousse var det inte. Kanske har jag hittat mina drömmars semesterstad?

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!