• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Island: 6 smakfulla tips du inte får missa

  Norrsken, varma källor och en vidunderlig natur, men även en fantastisk matscen. Magiska Island är hetare än någonsin. Vi guidar till sex ställen att stilla hungern och sötsuget på.

  1. Vogafjos Cowshed, Myvatn – Från jord till bord 

  Bondgård och restaurang i ett. Vogafjos är givet stopp om du bilar runt Island. Här äter du burgare från kossor som är uppfödda på samma hed som restaurangen ligger vid. Restaurangens mest framträdande drag är en glasskiva som ger gästerna full utsikt över kreaturen i ladan på andra sidan väggen. 
  vogafjos.is/en/

  Närproducerat. Foto: Vogafjos.

  Närproducerat. Foto: Vogafjos.

  2. Valdis, Reykjavik – Glass i stora lass

  På kitschiga Valdis i hamnen kan du stilla ditt sötsug efter en dag ute på stan. Här hittar du allt från veganglass till smaker som turkisk peppar, hockeypulver och vattenmelon. 
  Grandagarði 21, valdis.is

  Islands godaste glass. Foto: Ísbúðin Valdís.

  3. Tapas Barinn, Reykjavik – Tapas med en tvist

  På trendiga Barinn i downtown Reykjavik bjuds du på en modern restaurangupplevelse med traditionella smaker. Avsmakningsmenyn på 7 rätter inkluderar bland annat rökt lunnefågel med brännvinssås, havsgös, hummer och skyr-mousse med vit choklad. 
  tapas.is

  Tapas på isländskt vis. Foto: Tapas Barinn.

  Tapas på isländskt vis. Foto: Tapas Barinn.

  4. Pizza with no name, Reykjavik – Innovativa smaker och cocktails

  Pizzerian på Hverfisgata 12 är så hipster att den inte ens har ett namn. På väggarna hänger uppstoppade hjorthuvuden och affischer i 20-talsstil. Klientelet är ungt. Förutom blåbärscocktails och krispiga grisöron kan du beställa pizzor som toppas med pulled pork, päron och pepparrotsmajonäs, eller varför inte välja den med fisk och en vaniljmarinerad sellerisallad? För ett säkert kort – satsa på potatispizzan med tryffelmajonäs.

  Pizza With No Name. Trendig pizzeria.

  5. Bæjarins Beztu Pylsur, Reykjavik – Hyllad korvkiosk 

  Hajpen kring Bæjarins Beztu Pylsur är stor och kön utanför den lilla kiosken är ofta lång. Men väntan är väl värd mödan. Kiosken som är lite av en turistattraktion kan bland annat skryta med att blivit besökt av Bill Clinton och med att ha kallats för ett av Europas bästa matstånd av den brittiska tidningen The Guardian. 
  Adress: Pósthússtræt och på flera ställen i stan. bbp.is

  Bæjarins Beztu, populärt korvstånd med anor från 1993. Foto: Bæjarins Beztu.

  6. Kol, Reykjavik – Frossa i skaldjur 

  Kol öppnade i början av 2014 och har snabbt blivit en favorit bland både turister och isländare. På menyn erbjuds kött och pinfärska läckerheter från havet, men lokalerna passar även de som endast är ute efter att ta en drink i baren, där säsongsbetonade ingredienser står i fokus.   
  kolrestaurant.is

  Foto: Kol

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration, reportage och gratis guider i ditt flöde.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!