• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 måsten i London för Harry Potter-nördar

  Fick du inget antagningsbrev till Hogwarts på posten? Boka en flygbiljett till London istället för att skapa din egna magiska weekend.

  1. Checka in på "Hogwarts"

  Hotellet The Georgian House erbjuder rum som har hämtat sin inspiration från Hogwarts, Harry Potters berömda trollkarlsskola. Här sover gästerna i gotiskt inredda rum i himmelsängar omgivna av magiska prylar som kittlar, ugglor och förtrollande böcker. 

  Dubbelrum från 229 pund per natt. Tunnelbana: Pimplico eller Victoria. 

  Foto: The Georgian House.

  2. Flirta med reptiler på London Zoo

  Ta reda på om du är en ormviskare på Londons Zoo. Det var här som 11-årige Harry först fick reda på sin förmåga att prata med ormar i den första filmen.
  Men bli inte besviken om du inte får något svar från den svarta mamban som bor i montern (i filmen talade Harry med en pytonorm), du kan alltid pröva din tur med någon av krokodilerna, ödlorna eller några av de andra krälande varelserna. 

  Biljettpris: 270 kronor för en vuxna, 190 kronor för barn.Tunnelbana: Euston eller Kings Cross

  Foto: Warner Bros.

  3. Interaktiv problemlösning 

  Sätt dina magiska kunskaper på prov med en interaktiv trollkarlsupplevelse i ett så kallat "Escape Room". Escape Rooms finns med flera teman och går ut på att du och ett kompisgäng blir instängda i ett rum eller lokal där ni sedan måste lösa kluriga problem och uppgifter på tid. Enigma Quests har tre stycken teman – Interstellar, den stora bankkuppen och Harry Potter. 

  Passar för: alla som är över 9 år. Pris: från 90 pund per person. Närmast tunnelbanestation: Liverpool Street Station eller Moorgate

  Foto: Enigma Quest.

  4. Bege dig till St Pancras station 

  Det finns många verkliga platser i London som går att känna igen från filmerna. Från Millienium Bridge vid Blackfriars som förstördes av dementorer i Harry Potter och Halvblodsprinsen till Piccadilly Circus där Hermione teleporterade Harry och Ron i Harry Potter och Dödsrelikerna. En av de mest ikoniska är kanske tunnelbanestationen St Pancras. Förutom att vara kuliss för Harrys och Rons tur med den flygande bilen i Harry Potter och Hemligheternas kammare figurerar den även i slutscenen av den sista filmen: Harry Potter och Dödsrelikerna del 2. Tvärs över gatan från St Pancras hittar du dessutom...

  Foto: Warner Bros.

  5. Platform 9 3/4

  Där du kan göra som hundratusentals andra Harry Potter-tokiga turister och ta en selfie vid den "hemliga" tågplattformen som trollkarlar använder för att åka till internatskolan Hogwarts. Platform 9 3/4 är belägen på tågstationen Kings Cross. I anslutning ligger dessutom en Harry Potter-butik där du kan köpa souvenirer som trollspön och Bertie Bott's godisbönor med smaker som varierar från blåbär och vattenmelon till spya och öronvax. 

  Foto: Istock.

  6. Spana in filmrekvisita på Warner Bros. Studios

  En bit utanför London ligger filmstudion där flera av scenerna spelades in. Här kan du prova att rida en kvast framför en green screen, vandra runt i Diagongränden och spana in olika rekvisita och kostymer som användes i filmerna. Missa inte att beställa in en kopp med varm honungsöl som avslutning på din visit. 

  Biljettpris: 390 kronor för en vuxna, 300 kronor för barn. Mer info: wbstudiotour.co.uk

  Foto: Warner Bros. Studios.

  7. Eller gå på en guidad tur för mugglare 

  Om du fortfarande inte kan få nog av Harry Potter kan du gå på en guidad promenad för mugglare (personer som inte är häxor eller trollkarlar) Under 2.5 timmar tar utklädda guider dig förbi signifikanta platser från böckerna och filmerna samt berättar intressant fakta om böckernas författare J.K. Rowling. 

  Pris: 12 pund per person. Mer info: tourformuggles

  Foto: Tour for Muggles.

  8. Se pjäsen Harry Potter and the Cursed Child – (om du lyckas få biljetter)

  Bege dig till West End och teaterdistriktet för magi på scenen. Harry Potter and the Cursed Child är en pjäs i två delar som utspelar sig 19 år efter den originella följetången. Just nu är den kritikerrosade pjäsen schemalagd att gå fram till den 7 april 2019 men många förespår att perioden kommer att förlängas. Efterfrågan är hög och det är svårt att få biljetter. Bäst chans har man genom att delta i biljettlotteriet som hålls varje fredag klockan 13. 

  Pris från 15 pund per pjäs. Närmast tunnelbana: Covent Garden Mer info: harrypottertheplay.com

  Foto: Istock.

  9. Planscher, design och ännu mer rekvisita 

  MimaLima heter designbyrån bakom en butik som nyligen öppnade upp på 26 Greek Street i Soho. Designduon träffades när de arbetade på filminspelningen av Harry Potter-filmerna och duon ligger bakom stora delar av filmernas grafiska uttryck. Butiken rymmer hela fyra våningar med prylar i sann Harry Potter-anda: planscher, anteckningsböcker, kopior på den fiktiva tidningen "Daily Prophet", marodörkartor och mycket mycket mer. 

  Tunnelbana: Leicester Square eller Tottenham Court Road. minalima.com

  Foto: MimaLima.

  10. Handla trollstavar på Hamleys 

  Den välfyllda leksaksbutiken Hamleys på Regent Street levererar även när det kommer till Harry Potter-saker. På våning 4 hittar du allt från trollstavar och pussel till marodörskartor. Missa inte heller att kolla in alla skyltfönster varav ett av dem är dedikerat till trollkarlsserien. 

  Tunnelbana: Oxford Circus eller Piccadilly Circus

  Foto: Getty Images.

  Gilla Vagabond på Facebook för fler artiklar om resor i ditt flöde!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!