• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 udda matupplevelser i Amsterdam

  Från en restaurang där allt handlar om avokado till en middagsupplevelse i becksvart mörker. Här är sju annorlunda restauranger och matupplevelser i vackra Amsterdam.

  5 udda matupplevelser i Amsterdam
  Avakado-burgare från The Avokado Show . Foto: The Avocado Show

  1. The Avocado Show 

  Hypade Avocado Show slog upp sina portar så sent som i april 2017 men blev genast en succé. Samtliga rätter på menyn innehåller avokado och gäster kan välja på allt mellan burgare och poké-skålar till glass och daquiris baserade på den gröna frukten. 

  Poké-skål. Foto: The Avocado Show

  2. Amsterdam Dinner Train 

  Goda viner, god mat och fina utsikter. Kan det bli bättre? Under en middag på Amsterdams restaurang-tåg kan du kombinera sighseeing med smakupplevelser. Turen tar drygt tre timmar och går förbi Gouda, Rotterdam, Haag och Harlem. Ombord serveras ni fyra rätter och dryck. Det finns även ett billigare alternativ där det serveras brunch, då har man också möjlighet att bli avsläppt vid den lilla vindkvarnstäta byn Zaanse Schans. 

  Foto: Amsterdam Dinner Train

  3. De Pindakaaswinkel 

  Goda nyheter för alla som älskar jordnötssmör. I östra Amsterdam finns världens (förmodligen) enda butik som helt är tillägnat det bruna krämiga guldet. Här finns olika smaker som vit choklad, kokos med havsalt och chili med citrongräs. Produkterna är dessutom fria från palmolja och socker. 

  Foto: De Pindakaaswinkel

  4. Ctaste 

  Det sägs ju att andra sinnen förhöjs när man eliminerar ett annat. Och kanske smakar maten på Ctaste – där man äter i totalt mörker – aningen mer. På ett besök här sitter gästerna i ett mörklagt rum och serveras av blinda eller synskadade servitörer. Är man modig väljer man menyn "kockens val" och låter middagen bli en helt överraskning, men det går även att välja menyer som är vegetariska eller inriktar sig på fisk- och skaldjur. 

  En intensiv smak- och doftresa utlovas på Ctaste.

  5. Supperclub 

  En besök på Supperclub – som beskriver sig som en restaurang, nattklubb och galleri i ett – är absolut inget för den lättgenerade. Här äter man i stora sängar och bjuds på provokativa och interaktiva framträdanden. På hemsidan uppmanas gäster att ta på sig finstrumporna – eftersom skor är förbjudna – och släppa alla hämningar samt lämna idéer om vett och etikett hemma.  

  Foto: Supperclub.

  Missa inte: De Hallen – Amsterdams bästa matupplevelse

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!