• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • New York – 8 måsten i Long Island City

  Det finns många anledningar att bege sig över floden från Manhattan för att upptäcka Queens mest hajpade kvarter. Fredrik Brändström listar åtta favoriter i Long Island City.

  New York – 8 måsten i Long Island City
  Foto: Mattias Lundblad, Fotolia, NYC&CO

  Z hotel

  1. Takbar med obetalbar vy

  Long Island City har upplevt en enorm hotellboom de senaste åren, och numera är det många turister som väljer att bo här istället för Manhattan, som ju bara ligger tvärs över vattnet, en tunnelbanestation bort. Boutique-hotellet Z (zhotelny.com) är fortfarande det hetaste boendet i stadsdelen, man har bland annat en gratis shuttlebuss till och från Manhattan, och framför allt en populär takbar med magnifika vyer över Manhattan och Queens-boro Bridge. Sommartid är takbaren det populäraste drinkstället i hela Queens.

  Dutch kills

  2. Bästa baren 

  Det är lätt att missa Dutch Kills, som ligger på en anonym del av långa Jackson Avenue. Bara en liten diskret upplyst skylt med texten "Bar" signalerar att du kommit till rätt ställe. Glänta på dörren och du finner en mysig och ofta välfylld cocktailbar med prisbelönta bartendrar och intim speakeasy-känsla. 27–24 Jackson Ave.

  Mu ramen

  3. Bästa middagen 

  Konnässörer av japanska nudelsoppor, så kallade ramen bör leta sig till Mu Ramen (1209 Jackson Ave). Detta mysiga krypin har utsetts till ett av de bästa ramenställena i New York. Stora skålar med tjocka udonnudlar och mustig buljong som värmer när snålblåsten viner genom staden. OBS! Endast kontanter.

  Moma ps1

  4. Konst och party

  Filialen till prestigefulla MoMa på Manhattan bjuder på tillfälliga utställningar av intressanta amerikanska samtidskonstnärer. Juli till september så arrangerar man även så kallade Warm Up Parties (momaps1.org) i museets trädgård på helgerna, populära fester med musik-framträdanden, dans och konst. Ett måste om du är i New York på sommaren!

  Gantry Plaza State Park

  5. Storstadsoas

  Skön plats vid vattnet dit folk kommer för att umgås, slappa, promenera, sporta eller ta den perfekta instagrambilden av Manhattans skyskrapor på andra sidan East River. Här låg tidigare en lastkaj och bland annat en Pepsifabrik som stängde 1999. Lastbryggor, reklamskyltar och lyftkranar har bevarats och ger parken en unik inramning. 

  Coffeed

  6. Kaffe med samvete 

  LIC-baserade kaffekedjan Coffeed har sitt flaggskepps-kafé på 37–18 Northern Blvd och finns även på två andra ställen i stadsdelen, bland annat vid färjeläget nere vid East River. Kvalitetskaffe kombinerat med ett starkt samhälls- och miljöengagemang, mellan 3 och 10 procent av intäkterna skänks till välgörande ändamål, inte sällan i närområdet.

  Burger garage

  7. Burgarlunch 

  Skön retrokänsla, kvalitetsöl och ett enormt urval av varianter på temat köttfärs mellan brödskivor hittar man på detta enkla men prisvärda hak. Amerikansk snabbmat när den är som bäst. 25–36 Jackson Avenue

  Noguchi Museum

  8. Sköna skulpturer

  I en gammal industribyggnad ligger detta museum tillägnat den kände japansk-amerikanske skulptören Isamu Noguchi. Otroligt atmosfärisk miljö, och ett skönt ställe att hänga på oavsett hur intresserad man är av skulpturer. Stängt måndagar och tisdagar.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!