• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Insidertipset: 5 höjdpunkter på Lombok

  Trekkingäventyr, surfing och orörda vidder. Indonesiska Lombok är ännu lite av ett oskrivet blad. Carl Larsson och Jenny Möllerström bor deltid på ön, här är deras bästa tips!

  Insidertipset: 5 höjdpunkter på Lombok
  Vattenfall på Lombok. Foto: Lepretre Pierre//Getty Images.

  1. Mount Rinjani

  Asiens vackraste vandring

  Med sina 3 726 meter över havet är den klassad som en av Asiens vackraste vandringar. Det tre dagar och två nätter långa äventyret är väl värt att göra och erbjuder både en fysisk utmaning och fantastiska vyer. Den aktiva vulkanen är bäst att bestiga under april–november innan regnsäsongen börjar. Extra snacks och varma kläder rekommenderas!

  ■ rinjanimountain.com

  Foto: Kitti Boonnitrod//Getty Images

  2. Gili Air

  Bilfri paradisö

  Strax utanför Lombok ligger paradisöarna Gili. Vackra Gili Air är vår favorit med sitt lugn, mysiga boenden och god mat. Här är motortrafik förbjuden och istället transporterar man sig till fots eller med cykel och hästkärror. Tillsammans med aktiviteter som fridykning och snorkling är Gili Air den perfekta platsen för avkoppling. Du tar dig smidigt ut till öarna med båt från Lombok eller Bali.

  ■ gili-paradise.com

  Foto: Scott Biales / 500px//Getty Images

  Foto: Dstaerk//Getty Images

  3. Gerupuk

  Surfnäste på södra Lombok

  Gerupuk är en liten fiskeby som blivit satt på kartan tack vare de fina vågorna i viken utan för där vågor för såväl nybörjare som mer erfarna surfare finns. Med ett "ta dagen som det kommer"-känsla är Gerupuk inget för den som söker ett sjudande nattliv, men det finns både mysiga home stays och enklare restauranger i byn. Här finns också Lomboks bästa skate bowl.

  ■ Gerupuk ligger 9 km öst om Kuta på Lomboks södra kust

  Konstantin Trubavin / Aurora Photos

  4 Jeruk Manis vattenfall

  Regnskogsvandring

  Den mysiga och familjevänliga promenaden in i Rinjani National Park leder dig genom en regnskog med ett rikt fågel- och djurliv. Som belöning, leta dig fram till det 30 meter höga vattenfallet Jeruk Manis där det går utmärkt att bada. Här är vattnet klart, luften sval och omgivningen lummigt grön.

  ■Wisata Jeruk Manis Street i Kembang Kuning på östra Lombok

  Foto: Bastiaan Schuit// Getty Images

  5. Tanjung Ringgit

  Naturskönt på östra Lombok

  Vandra runt i det stora, natursköna området Tanjung Ringgit som både erbjuder vackra promenadleder, långa stränder och bra snorkling. Se till att svänga förbi naturfenomenet Pink Beach. Precis som namnet avslöjar skimrar sanden på stranden i laxrosa nyanser. 

  Foto: Ales-A// Getty Images.

  Carl Larsson & Jenny Möllerström

  Bor: Lombok och Skandinavien. Yrke: Carl är pilot, entreprenör och grundare av Surfcamp Lombok. Jenny är kock och entreprenör. Aktuella med: Driver ekologisk grönsaksfarm och farmstay. facebook.com/Lombokorganic

   

  Foto: Privat

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!