180 dagar i Indonesien

Lyxa till ditt poolhäng

2016-05-28 08:39 Kommentera

IMG_5049.jpg
Har en poolen för sig själv kan en göra bomben bäst en vill!

Det finns pooler, och så finns det pooler. Naturligt nog har många av de lyxigare hotellen i Senggigi har superhärliga poolområden medan de flesta budgethotellen har en liten ledsen rektangel, eller ingen pool alls. De glada nyheterna är att det inte alls är svårt att få en heldag vid lyxpoolerna även om du inte har råd att bo på resorten! Många av hotellen låter dig hänga vid poolen om du köper lunch i deras restaurang.

Vissa hotell har börjat att ta ut ett inträde istället, vilket ju inte är lika fördelaktig eftersom du troligtvis behöver äta något också. Men det är ändå inte speciellt dyrt. På Kila Senggigi Beach Hotel till exempel, kostar det 120 000 rupiah, ca 75 kronor, för att få tillträde till poolen (handduk ingår).

DSC_0271.jpg
Ingen trängsel i poolen på The Santosa villas & resort.

Om du inte har något emot att avstå ölen vid poolen rekommenderar jag The Santosa villas and resort i Senggigi. De säljer ingen alkohol vilket gör att i stort sett bara indoneser bor där, och de är i regel inte det mest poolhängande folket. När jag och Putra var där i förra veckan var vi helt ensamma vid poolen hela eftermiddagen. Det är gratis om du köper mat, men ta med egen handduk!

DSC_0255.jpg
Es teler är en lokal delikatess bestående av frukt, is, kondenserad mjölk och jello.
DSC_0266.jpg
Förutom härligt poolbad fick jag en citronsås till den här laxen som jag hade kunnat hälla upp i ett glas och dricka om jag hade haft mindre skam i kroppen.

2016-05-28 08:39 Kommentera

ulrikasjoblom

Ulrika Sjöblom, 31, bestämde sig för att lämna chefskarriären i Stockholm för ett liv i flipflop på Lombok.
Det här är en blogg om Indonesien, nasi goreng och livet.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842